dikke-tot-ge-ansems-9789078437079-voorkant

Dikke Tot woont in Totsmania, het verborgen land achter de regenboog. Net zoals alle andere Totten heeft hij last van werkkriebels en gaat naar de wereld achter de regenboog om mensen te helpen en te werken. Hij komt echter terecht in Kwezelee, waar werken verboden is. Hier komt hij achter het vreselijke geheim, waar door niemand over gesproken wordt…
…het Geheim van de Slaven van het Giechelbos.

Auteur Gé Ansems neemt je mee naar Totsmania, waar de Totten wonen. Omdat Dikke Tot last heeft van werkkriebels besluit hij naar de wereld achter de regenboog te vertrekken om de mensen te gaan helpen met werken. Dikke Tot komt echter terecht is Kwezelee waar ze er heel andere gewoontes op nahouden. Dikke Tot komt terecht in een wereld waar de dingen anders gaan dan hij gewend is en dat is niet altijd even eenvoudig, want wat moet je met werkkriebels als werken juist verboden is? En dan is er nog dat vreselijke geheim waar Dikke Tot achter komt gaandeweg het verhaal.

Wanneer je leest in Dikke Tot slaven van het Giegelbos word je direct meegetrokken in een sprookjeswereld vol verbazende figuren. Toch hebben deze figuren iets menselijks over zich. Dikke Tot komt in een andere wereld terecht en ziet dat men er daar andere gewoontes op nahoudt dan hij zelf gewoon is. Door de soms gedetailleerde schrijfwijze spreekt het verhaal tot je verbeelding. De extra toevoeging aan het einde van het boek, waarin de schrijver uitgebreid toelicht hoe de werelden en hun bevolking in elkaar steken, zorgt ervoor dat je haast gaat denken dat je hier met een echt volk van doen hebt. Dikke Tot Slaven van het Giechelbos is een geweldig leuk boek, dat ook de jeugd zal aanspreken. 

Uitgeverij: Macc
ISBN: 9789078437079
Prijs: € 16,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.