Cover Droomdiner

Droomdiner, een spiritueel roman, waarbij twaalf mensen samenkomen in een restaurant, zo op het eerste gezicht niets bijzonders… Echter zodra zij beginnen te eten, start het avontuur.
Sam reist terug in de tijd, Jill stijgt op van haar stoel, Tess staat midden in een tornado, James zit in een sneltrein, bij Niels wordt alles grauw en grijs, Emma loopt door een duistere gang vol uitpuilende deuren, Anna zwemt plotseling in een duikpak door het restaurant…
Wat laten deze avonturen hen zien… Wat doet het met ze…
De avonturen zijn verrassend, diepgaand, ontroerend, liefdevol en verfrissend.

In Droomdiner word je meegenomen in een wel heel bijzonder verhaal. Wanneer twaalf mensen bij elkaar aan tafel zitten voor een diner gaat dat heel anders uitpakken dan je in eerste instantie verwacht. Als het diner van start gaat begint het verhaal pas echt en gebeuren er namelijk wel heel aparte dingen. Elk persoon wordt meegezogen in een persoonlijk avontuur. Een spirituele reis waarin zij worden teruggeworpen op zichzelf en uiteindelijk inzichten krijgen. Angsten moeten onder ogen worden gezien en worden een uitdaging. Rode draad door het verhaal is vertrouwen in je eigen ik en loslaten wat je tegen lijkt te houden, wat in elk verhaal op verschillende wijze naar voren komt.

Hoewel Droomdiner het debuut is van Monique Peperkamp zou je dat niet zeggen. Op vloeiende wijze lopen de verschillende verhalen van de deelnemers aan het diner door elkaar, om samen een mooi geheel te vormen. De schrijfstijl is prettig en zorgt ervoor dat het verhaal je meesleept en ook boeiend blijft. Je leeft mee met elk persoon, hoe beleven zij hun persoonlijke reis, wat doet dat met ze en tot welk inzicht komen ze? Soms is het moeilijk om Droomdiner weg te leggen, je blijft doorlezen omdat je erachter wil komen hoe het verhaal zich verder ontpopt.

Schrijfster Monique Peperkamp werkt in het dagelijks leven als coach bij Dolphinflow en geeft daar onder andere trainingen en healings. De ervaringen die zij daarmee op deed werden de inspiratie om dit mooie, bijzondere verhaal te schrijven. Droomdiner is dan ook duidelijk een verhaal met een diepere boodschap. Niet alleen de hoofdpersonen uit het boek beleven een spirituele reis, de lezer zelf haast ook. Het verhaal zet je aan tot nadenken. Eigenlijk wordt de lezer, net als de hoofdpersonen uit Droomdiner, ook geconfronteerd met zichzelf, het denken en doen.
Een soms pittig, maar altijd mooi boek en zeker een absolute aanrader voor liefhebbers van een
goed spiritueel verhaal dat aanzet tot nadenken.

Uitgeverij Free Musketeers
ISBN: 9789048433308
370 pagina’s
Prijs: € 20,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.