image

Een Japans vrachtschip vliegt voor de kust van de Azoren in brand. Als piraten het brandende wrak willen plunderen explodeert hun schip. Wat is er aan de hand?
Kurt Austin gaat met zijn NUMA-team op onderzoek uit en raakt betrokken bij de smerige zaakjes van een Afrikaanse dictator die bezig is met de ontwikkeling van een ongekend dodelijk wapen. De dictator zint op een plan om de hele wereld aan zich te onderwerpen, te beginnen bij de grote steden. Eerste doelwit: Washington DC.

Bij een aanval op de Kinjara Maru, een vrachtboot, wordt de bemanning op een lugubere wijze om het leven gebracht. Het lijkt erop dat dat ze van binnenuit gekookt zijn. De vrouw van de kapitein wordt wonder boven wonder levend gered door een team van de NUMA dat toevallig in de buurt is. Het schip verdwijnt in de golven. De actie lijkt uitgevoerd door piraten. Kurt Austin van de NUMA ontdekt dat de ‘piraten’ in dienst zijn van een Afrikaanse dictator, die een aan aanval wil plegen op Amerika met een zeer krachtig wapen. Om dit wapen verder te ontwikkelen, worden wetenschappers ontvoerd. Kurt en zijn team moeten deze aanval zien te voorkomen en de tegenstanders uitschakelen. Maar dit blijkt een zeer lastige klus en ze rollen van het ene avontuur in het andere…

De cover maakt duidelijk waar deze spannende actiethriller over gaat en waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Een duikboot die op de bodem van de oceaan een gezonken vliegtuig ontdekt.
Dit is het eerste boek van Clive Cussler en Graham Brown dat ik heb gelezen. ‘Duivelspoort’ is de negende thriller met Kurt Austin in de hoofdrol.
Leest erg prettig en is zeer gedetailleerd geschreven. Het boek is ook een echte actiethriller, het lijkt af en toe of je een spannende film zit te kijken. De personages zullen waarschijnlijk in de eerste acht delen goed uitgediept zijn, in dit deel wordt er summier over geschreven. Eigenlijk is dat ook niet echt nodig, want er komt erg veel op je af in de vorm van duizelingwekkende avonturen. Het is geen ‘whodunit’, het doel is om de Afrikaanse dictator en zijn handlangers uit te schakelen en de aanval op Amerika te voorkomen.
Voor de fans van Kurt Austin: alle leden van de NUMA zijn weer aanwezig. Kurt, Joe, Paul en Gamay Trout, Dirk Pitt en Sandecker.

Clive Cussler (Illinois), 15 juli 1931, is een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.
In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de fictieve organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044343137
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 19,95

written by

1 reactie op Duivelspoort – Clive Cussler en Graham Brown

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.