image
In
een kleine woning in Amsterdam-Noord worden de gruwelijk toegetakelde lichamen van een hoogbejaard stel gevonden. Rechercheur Maud Mertens stort zich op het onderzoek, terwijl ze samen met haar collega Niels werkt aan de ontknoping van de zaak van de tien hoofden die gevonden zijn gevonden in de tuin van een prachtige villa. Kyra Slagter vertrekt naar Londen, de seriemoordenaar die meer lijkt te weten van de verdwijning van haar zus wil praten. Ze komt steeds dichterbij, gevaarlijk dichtbij

Eindspel is alweer het laatste deel van het vierluik De Noordzeemoorden. In dit deel werken rechercheur Maud Mertens en collega Niels Bingsten aan de ontknoping van de moorden, die gepleegd zijn door een seriemoordenaar. Hij begroef de hoofden in de tuin van een villa.
Dan wordt in Amsterdam in een woning een hoogbejaard stel vermoord en vreselijk toegetakeld gevonden. Maud en Niels worden ook op dit onderzoek gezet.
Ondertussen gaat Kyra Slagter, studente Forensische Wetenschap, naar Londen. Daar is de hoofdverdachte gearresteerd, die verantwoordelijk blijkt voor die lugubere moorden, maar ook meer van haar verdwenen zus Sarina beweert te weten. Hij wil hier alleen maar met Kyra over praten. Vol verwachting reist Kyra met vriend Tom af naar Engeland, maar treft daar een weinig spraakzame verdachte. Komt ze erachter wat er met haar verdwenen zus gebeurd is of tast ze voorgoed in het duister?

Wat een spannende thriller is Eindspel geworden! Alle vier de delen kunnen afzonderlijk gelezen worden, maar het beste is natuurlijk om het hele vierluik te lezen. Je gaat meeleven met de uitstekend neergezette personages, vooral met de hoofdpersonages Maud en Kyra. Maud Mertens, rechercheur die in elk deel een nieuwe moord onderzoekt. Kyra Slagter, studente Forensische Wetenschap, in het eerste deel per ongeluk betrokken bij een moordzaak. Maar door haar vasthoudendheid en fanatisme werkt ze op haar eigen manier mee naast Maud en Niels. Als een rode draad loopt door alle vier de delen de verdwijning van haar zusje Sarina. Hierdoor is ze nog meer gemotiveerd en geobsedeerd om de moordzaken op te lossen.
Maud komt ook in de problemen, door haar drukke baan verwaarloost ze haar gezin en is opeens haar dochter Roos verdwenen.
Ontzettend knap van Maron om de spanning op te bouwen en nergens te laten verslappen. Zeker in dit laatste deel wordt de spanning bijna ondraaglijk opgevoerd tot een zinderende finale. Met de meest gruwelijke details, walgelijke seksfeestjes met vooraanstaande politici in de hoofdrol, allemaal gebaseerd op waargebeurde feiten.
Met Eindspel is het vierluik afgesloten, het kost me moeite om afscheid te nemen van Maud en Kyra. Chapeau Isa Maron, ik heb ervan genoten.
Misschien wel een heel mooi project om verfilmd te worden.

Isa Maron is schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2008 met de thriller Passiespel. Daarna verschenen Verboden Verleden, de minithriller Vrij Zwemmen en Schaduwkant. In 2014 verscheen het eerste deel van het vierluik De Noordzeemoorden, Galgenveld tegelijk als gratis bijlage bij het AD en als gewone uitgave in de boekhandel. Inmiddels zijn ook deel 2: IJskoud en deel 3: Ritueel verschenen. In november van 2016 verscheen het laatste deel: Eindspel.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348583
Aantal pagina’s: 456
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_58810f806c8ee_selected-products” products=”9200000060020066,9200000066191881″ name=”Eindspel – Isa Maron” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

 

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.