evenbeeld

In de 21e eeuw roeit de mensheid zichzelf uit. De overlevenden gaan ondergronds. Met maar één uitweg: de virtuele wereld Anwyn. Een wereld vol schoonheid, mystiek en dodelijk gevaar.
‘Evenbeeld’ is het verhaal over de liefde tussen Caitlyn en haar virtuele evenbeeld. Een liefde die alles kan overwinnen, maar allesverterend is.
‘Evenbeeld’ is ook een roman over kleefmijnen, ijdele aardmannen, psychonautica, robotmitrailleurs, existentiële twijfel en de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad.
Zal de idealistische Caitlyn haar vijand verslaan? Of verliest ze alles wat ze liefheeft?Als eerste leren we de kapitein Syl kennen die koers zet naar Grim om de moord op zijn vader te wreken, het gaat alleen niet helemaal zoals hij gepland had en hij belandt in de kerkers van Grim. Wanneer ze middenin de stad aan hun eerste vieze middagmaal zitten ontmoet hij Caitlyn.
Caitlyn woont in het ondergrondse Dis, waar armoede en honger aan de orde van de dag zijn.
De enige manier voor de bewoners van Dis om te ontsnappen aan de ellende is de virtuele wereld genaamd Anwyn.
In Anwyn is alles mooi en paradijselijk, het enige nadeel aan Anwyn is dat de mensen die daar sterven ook in Dis zullen sterven en het erg verslavend werkt doordat Dis zelf niets meer te bieden heeft dan kommer en kwel.
Elke dag wanneer Caitlyn van het werk in de mijnen naar huis loopt zijn de huizen donker omdat iedere bewoner van Dis met zijn cyberhelm op naar Anwyn is gevlucht.

Nadat Caitlyns vriendje is doodgeschoten door de zogenoemde staalkoppen, omdat ze hem gered heeft van de dood die hij in Anwyn is gestorven en dus volgens de wet ook in Dis had moeten sterven, neemt ze de beslissing om op zoek te gaan de drugsdealer Jack, die haar hopelijk naar ‘de dageraad’ – een rebelse groep die zich verzet tegen de leiders van Dis – kan brengen.
Dit loopt echter helemaal verkeerd af en Caitlyn wordt, om haar te redden van de dood, door haar vader verbannen naar Anwyn waar ze kapitein Syl ontmoet.
Wanneer Jack Caitlyn ontvoert uit de kamer waar haar vader haar “bewaard” zolang ze in Anwyn is helpt Caitlyn, als beste hacker ooit, mee aan de kant van ‘de dageraad’ met een aanval op het ministerie van Dis en gaat het verhaal ineens in een sneltreinvaart.
Oorlog in Grim zorgt voor doden in Dis en andersom. Syl denkt nog steeds dat Caitlyn gek is, met haar verhalen over ‘dat ze niet echt zijn en uit enen en nullen bestaan’ maar vindt haar stiekem ook wel heel interessant doordat ze over magie beschikt. Wat Syl niet weet is dat Caitlyn niet gek is en dat dit echt een virtuele wereld betreft en dat haar ‘magie’ upgrades zijn voor in deze gecreëerde wereld.
De bijna ondenkbare liefde tussen Syl en Caitlyn bloeit langzamerhand uit tot iets moois, maar wat moeten ze er eigenlijk mee aangezien ze allebei niet echt zijn.
Kan dit wel echte liefde worden of zijn? En wat gebeurd er verder met hun liefde?
De strijd in de werelden Dis en Grim bereikt zijn hoogtepunt wanneer Caitlyn haar vader de koning en heerser van Dis én Grim wil worden en daar alles voor over heeft maar tegen gewerkt wordt door zijn bloedeigen dochter en haar gezelschap.
Het verhaal is vlot geschreven, ook al moet je in het begin echt even goed nadenken over wat Dis en Grim nu eigenlijk zijn en in welke wereld je zit. Dit pik je echter razendsnel op door de vaart die het verhaal bezit.
Al met al weer een wonderbaarlijk goed verhaal maar waar je wel je aandacht bij moet houden.
Uitgeverij: Mijn bestseller
ISBN: 9462548730
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.