Ferguut, de ridder met het witte schild – Ingrid Biesheuvel & John Rabou

Nadat hij het gevolg van koning Arthur voorbij heeft zien komen, wil boerenzoon Ferguut maar één ding: ridder worden. Na een lange reis bereikt hij het koninklijk hof, maar dan moet hij zich nog bewijzen. ..
Ferguut neemt een belangrijke opdracht aan en beleeft vele avonturen. Zal hij uiteindelijk de Zwarte Ridder weten te verslaan en met de mooie Galiëne kunnen trouwen?

Dankzij de prachtige illustraties van John Rabou en de toegankelijke tekst van Ingrid Biesheuvel krijgen kinderen van nu de kans om kennis te maken met Ferguut, de held uit de gelijknamige dertiende-eeuwse Arthurroman. Dappere ridders, beeldschone jonkvrouwen en angstaanjagende wezens spreken eeuwen later nog steeds tot de verbeelding.

Het verhaal van Ferguut is niet nieuw, sterker nog, het is al zo’n 700 jaar oud. Auteur Ingrid Biesheuvel herschreef de oude versie naar een fris en spannend verhaal en John Rabou maakte er mooie, passende illustraties bij.

In Ferguut volg je Ferguut een boerenzoon die besluit dat hij ridder wil worden. Dit gaat natuurlijk niet zomaar en een spannend avontuur vol heksen, draken en andere middeleeuwse wezen is het gevolg. Het blijft doorlopend spannend of Ferguut de opdracht weet te voldoen en hoe zijn confrontatie met de Zwarte Ridder verloopt.

Wat dit boek vooral heel erg bijzonder maakt is de uitvoering. Een mooie harde kaft en zelf een leeslint maken het boek compleet. Bovendien zijn er de detailvolle illustraties die eigenlijk het verhaal al vertellen. Het verhaal zelf loopt lekker en is goed te volgen. Een prachtig boek om kinderen van nu kennis te laten maken met de riddertijd. Voor echte ridderfans, jong én oud, is dit een boek wat niet mag ontbreken aan je collectie.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051163346
88 pagina’s
Prijs: € 19,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.