Mijn naam is Flip Fiasco, directeur en c.e.o. van detectivebureau Fiasco & Co.
Onoverwinnelijk en legendarisch!

Van zijn fans moet Flip met pensioen gaan om een boek te schrijven over zijn leven. En dat boek moet dan verfilmd worden.

Maar het detective-bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus is er een nieuwe top-secret geheime missie: zoek de broer van assistent ijsbeer Fiks!

Een groots avontuur vol hilarische misverstanden. Eind goed al goed?

Flip’s trouwe vriend Fiks de ijsbeer heeft zijn hulp nodig; hij mist zijn broertje enorm en wil hem opzoeken. Flip besluit te pensioneren en zijn levensverhaal over zijn leven als detective op papier te zetten.

Op school krijgt Flip samen met een groepje kinderen van de leraar de opdracht om een film te maken. Uiteraard moet deze natuurlijk over zijn memoires gaan, gezien Flip het meest interessante leven van iedereen leidt. Zijn groepje heeft hier niet bepaald zin in, maar Flip laat zich niet afwimpelen en neemt ongevraagd de leiding over de film, die moet gaan heten: “Grootsheid op m’n sloffen: het verhaal van Flip Fiasco”.

Flip doet van alles tegelijk; hij is bezig met het schrijven van zijn boek, zijn huiswerk en zijn vrienden en vijanden en hij helpt Fiks bij zijn zoektocht naar zijn kleine broertje. Daarnaast regelt hij van alles voor zijn film, waaronder ook het gebruik van het café van zijn vader voor de spectaculaire vechtscenes waarbij iemand uit het raam wordt gegooid.

Dan gebeurd het ondenkbare; wegens omstandigheden wijst meneer Jaspers zomaar ineens Jan Joost Jaap aan als de regisseur, tot grote ergernis van Flip. Flip en Jan Joost moeten hun visies naast elkaar leggen en er samen zien uit te komen. Jan Joost verandert alles aan de film; hij wil zelfs dat Fiona Fiona (zijn aartsvijand) zijn geliefde speelt en ze moeten ook nog zoenen!
Wanneer ook nog eens het originele script van Flip Fiasco wordt gestolen in het café van zijn vader én zijn vader geen toestemming gaat geven voor de opnames, stort alles in voor de arme Flip. Is de meest bijzondere film die er ooit heeft bestaan al gecanceld voor hij überhaupt is gefilmd? Of krijgt Flip hulp uit onverwachte hoek?

Dit zevende deel in de FIip Fiasco reeks speelt zich af tijdens de feestdagen, die uiteraard met allerlei grapjes en illustraties hier en daar terugkomen in het verhaal.
Het bevat ook een aantal verwijzingen naar de vorige boeken, wat ik wel kon waarderen, gezien je gewoon de hele reeks gelezen moet hebben.
Flip Fiasco 7: En nu is het klaar! begint gelijk met een hele spannende cliffhanger van een proloog, maar je hebt als lezer snel door dat deze scene nooit verwezenlijkt zal worden in het boek.

Deze graphic novel bevat ontelbaar veel droge grapjes, scenes en illustraties die je als lezer keer op keer aan het lachen weet te brengen. Zelfs de naam van zijn hoofdkwartier (dat steeds een gekke combinatie van eerste letters is van woorden die nergens op slaan) blijft steeds veranderen, het slaat nergens op maar het is zo leuk.

Flip leeft in een compleet andere wereld, waarin iedereen hem bewondert en op een voetstuk heeft geplaatst. De werkelijkheid is juist totaal het tegenovergestelde, wat hilarische scenes en gesprekken oplevert.

Over de auteur:
Stephan Pastis woont in Amerika, en hij is een alom geprezen striptekenaar. Dat hij die lof verdient, blijkt wel uit zijn graphicnovelserie Flip Fiasco. De boeken zijn een geweldig succes!
De tekeningen die Stephan Pastis maakt, verschenen in wel meer dan 650 nieuwsbladen!

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026159237
Pagina’s: 352
Prijs: €17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.