freule_van_de_straat

Louelle is een aantrekkelijke, levenslustige jonge vrouw. Ze heeft een baan, een sportief leven en een goed stel hersenen. Geen vuiltje aan de lucht, zo op het eerste gezicht. Er is slechts één probleem. Ze laat zich keer op keer inpakken door charmante, aantrekkelijke mannen met vlotte babbels. Al deze mannen hebben een verwoestende invloed op haar leven. Ze wordt slachtoffer van mishandeling, uitbuiting en verwaarlozing. Telkens moet ze met haar drie kinderen vluchten om aan het geweld en de vernederingen te ontsnappen.

Met hulp van haar omgeving ontrafelt Louelle de oorsprong van haar destructieve zucht naar aandacht en spanning. Uiteindelijk neemt ze een dapper besluit; ze zal terug moeten gaan naar de eerste man in haar leven: haar vader. Op die weg komt ze tot een aantal schrikbarende ontdekkingen over zichzelf en over haar jeugd. En dan komt naar boven wat ze jarenlang diep heeft weggestopt.

Wat een heftig verhaal van een moedige vrouw.
In dit levensverhaal zijn dingen aangepast en veranderd onder druk van bepaalde mensen, maar waar het om gaat is dat de 99% van de ellende die wel echt gebeurd is vreselijk is voor een persoon om mee te maken.
Wat deze vrouw en haar zoons mee hebben gemaakt is zo verwarrend en vreselijk dat je zou denken dat het allemaal uit een hele grote duim gezogen is maar niets is minder waar.

Ik heb de eer gehad deze moedige, bijzondere maar vooral sterke vrouw te ontmoeten en je merkt dat ze door het leven getekend is maar dat het haar ook heeft gesterkt.
In deze biografie kom je van alles tegen, van misbruik, mishandeling, angst tot aan de onzekerheid en kracht van deze vrouw die overal alleen in lijkt te staan samen met haar ‘gozertjes’.
De rode draad in dit afschuwelijke verhaal zijn haar ‘gozertjes’, voor hen gaat ze door het vuur, voor hen gooit ze alles overhoop én door hen kan ze het allemaal nog volhouden.
Het is schitterend om te lezen hoe de liefde tussen moeder en zoons deze vrouw, die geestelijk en fysiek kapot is gemaakt de kracht geeft om door te gaan, voor haar en haar ‘gozertjes’.
Het is een heel heftig verhaal maar wel een verhaal dat het verdient om onder de aandacht te komen.
Op de onderwerpen misbruik en mishandeling rust nog teveel taboe en hopelijk kan dit boek daar het begin van het eind voor betekenen.

Uitgeverij: Springplank
Pagina’s: 272
ISBN: 9490217506
Prijs: € 17,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.