Glenn Helder – Bert Nederlof

Glenn Helder (1968) had met zijn talent een gouden toekomst. Dat talent bracht hem tot het Nederlands elftal. Als voetballer van Arsenal en Benfica verdiende hij een fortuin, maar dat verdween in een bodemloze put. Nooit zal hij zijn schulden kunnen aflossen. Het ging mis met Helder, en niet zon klein beetje ook. In zijn donkere perioden deed hij een zelfmoordpoging, sliep in zijn auto, zette in het casino veertigduizend gulden op zwart en zat zeven maanden in de bak voor bedreiging, mishandeling, diefstal en verboden vuurwapenbezit. Glenn Helder vertelt openhartig, zonder zichzelf te sparen. In deze fascinerende biografie legt de voormalige linksbuiten uit hoe en waarom hij langs de afgrond scheerde.

Glenn Helder, van Arsenal naar de Bajes is de biografie van oud voetballer Glenn Helder. Glenn kende vele hoogtepunten in zijn carrière, maar zeker zoveel dieptepunten. Die laatste komen vooral aan bod in dit boek. Hoe is het mogelijk dat iemand die zo succesvol is, zo de afgrond in kan glijden? Als je het boek leest wordt langzaam duidelijk hoe. De roem die het voetballen met zich meebrengt blijkt alles behalve zaligmakend en is voor Glenn het begin van het einde. Jammer om te zien hoe een talent verloren gaat, maar wel begrijpelijk als je dit verhaal leest.

Het boekverhaal zelf is meer dan interessant om te lezen. Het is ongelooflijk om te lezen wat iemand kan mee maken, hoe iemand in zaken kan rollen en daar niet meer uit lijkt te komen. De schrijfwijze zorgt dat het verhaal boeiend blijft, hoewel dat het leven van Glenn zelf ook blijkt te zijn na zijn verhaal te hebben gelezen. Voor fans is dit een boek wat je niet mag missen, maar ook als je geen liefhebber bent is dit een verhaal wat je aangrijpt. Je hoeft geen voetballiefhebber te zijn om dit mooie, maar bovenal trieste verhaal te kunnen waarderen.

Uitgeverij: Voetbal International
ISBN: 9789067970495
Pagina’s: 274
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.