Welkom in Grimwoud:
Vossen op de vlucht!
Een akelige kan uit op wraak!
Eekhoorns in turnpakjes!

Als vosjes Ted en Nikkie, een broer en zus op de vlucht, dekking zoeken in Grimwoud, hopen ze rust te vinden in de natuur. Maar niets is minder waar! In Grimwoud krijgen ze te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels en stampende konijnen. Het wordt een avontuur om nooit te vergeten!

Ga stuk van het lachen (voor je in stukken wordt gebeten).

De vosjes Ted en Nikkie wonen in de grote stad. Nikkie is een stoere, taaie dame die goed voor haar broertje zorgt. Ted is een lief en jong vosje die snel bang is en graag dichtbij zijn hol blijft, dat zich aan de rand van een groot park bevind. Hij is eenzaam, omdat Nikkie altijd allerlei avonturen beleeft met haar vrienden en Ted alleen bezoekt als ze hem eten komt brengen.

Als Ted per ongeluk de staart van de gemene straatkat Prinses Poekie eraf bijt, krijgen ze de hele kattenbende achter hen aan en is het niet langer veilig in de stad. Ze vertrekken richting een magisch bos, genaamd Grimwoud, waar ze veilig zullen zijn.
Waar Nikkie alle vriendelijke bosbewoners nog wantrouwt en alert is voor gevaar, sluit Ted al snel vriendschap met het schattige konijntje Bibi. Bibi laat hem zelfs aansluiten bij het grote Grimwoud Theater, waar hij de hoofdrol in krijgt. Nikkie is het hier helemaal niet mee eens, maar Ted is gelukkiger dan ooit tevoren.

Als Nikkie niet naar het grote optreden van haar broer komt kijken is Ted teleurgesteld. Hij heeft niet in de gaten dat het gevecht naar Grimwoud is gekomen; De gemene kat Prinses Poekie en haar kattenleger heeft hen opgespoord en is klaar voor wraak!
Zijn grote heldin Nikkie kan hem deze keer niet redden, want zij zit vast in drijfzand…

Grimwoud is een erg leuk boek over twee moderne vossen die leven in de stad (in een wereld waarin dieren smartphones hebben en zich zorgen maken over hun bereik). Om hun leven te redden keren ze terug naar de natuur en daar voelen ze zich eigenlijk toch wel heel erg thuis. Beide hoofdpersonages maken op een andere manier persoonlijke groei door, wat mooi is beschreven.

Grimwoud zit vol grappige scenes, bijvoorbeeld dat de vossen selfies van zichzelf maken met hun smartphones en eekhoorns die het gekke spel Boombonk spelen (waarbij de spelers zichzelf tegen grote bomen aangooien). Tevens bevat het een paar unieke hilarische personages, waar ik niet verder over ga uitweiden, want dan verklap ik teveel leuke dingen.

De illustraties zijn hilarisch en passen perfect bij de humor van het verhaal, ook de kleine illustraties en stukjes tekst van pissebed Erik Dynamiet die af en toe opduiken, zijn erg grappig. De slechterik van het verhaal – Prinses Poekie – ziet er zo grappig uit met haar scheve gebit en eigenwijze boze kattenkop dat ze totaal niet eng lijkt, maar ze meent het wel degelijk.

Mijn zoon van 9 vond dit boek zo leuk dat hij sommige passages nog een paar keer heeft gelezen, omdat hij er steeds opnieuw om kon lachen en het helemaal voor zich zag.

Over de auteur:
Nadia Shireen schreef en illustreerde al vele prentenboeken die in de prijzen vielen. Ze staat bekend om haar humor en stond op de shortlist van de Roald Dahl Funny Prize en de Waterstones Children’s Book Prize. Grimwoud is haar eerste serie voor jonge lezers.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 978 90 488 6443 0
Pagina’s: 232
Prijs: €15,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.