Welkom in het Koninkrijk… waar ‘Happily ever after’ niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens. Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering… Ze is verliefd. Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana’s herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid – en wat het écht betekent om mens te zijn.

In het fantasie pretpak, het koningrijk, is alles mogelijk en komen wensen uit. Ana is één  van de fantasisten, android wezens die ervoor zijn gecreëerd om hoop, geloof en liefde te brengen. Ana is in veel meer geïnteresseerd dan alleen het koninkrijk en wanneer ze in de avond geüpdatet word gaat ze alles langs tot aan het uiterste puntje van de beveiliging van het koningrijk om nieuwe dingen te ontdekken. Het koninkrijk word sinds de gruwelijke moord op haar oudste zus strenger bewaakt omdat ‘anders zijn’ niet word geaccepteerd in de normale mensenwereld. Ana houdt erg van dieren en wat een geluk dat ze het VUS programma hebben, dat staat voor Voorheen Uitgestorven Soort, waar ze dieren creëren die allang uitgestorven zijn. De meest bijzonder dieren komen in het koningrijk weer tot leven. Meneer Casey heeft er de leiding over maar zo’n vriendelijke man is hij niet en het botst dan ook gelijk tussen hem en Ana. Wanneer Ana de medewerker Owen Chen ontmoet heeft ze een raar gevoel van herkenning wanneer ze naar hem kijkt, maar ze kan hem niet plaatsen. Hij weet haar dingen te vertellen waar ze nog nooit over gehoord heeft en die tegen het beleid van het koningrijk in gaan. Verontrustende dingen, waarvan ze sommige dingen niet snapt maar wel aanvoelt dat ze fout zijn. De hybride dieren lijken te veranderen, alsof er af en toe een error in rond dendert waardoor ze gek worden,ook Ana zelf merkt veranderingen op waar ze bang van word. Ook Ana’ lievelingszus doet dingen die niet oké zijn en wanneer ze na haar straf terug komt is ze niet meer wie ze ooit was. Sinds die dag vallen Ana steeds vaker dingen en veranderingen op die niet goed kunnen zijn en probeert ze uit te zoeken wat er aan de hand is maar haar onderzoek is niet zonder gevaar en Ana zal op haar tellen moeten passen.

De cover is magisch mooi, echt een koninkrijk, en wanneer je goed kijkt zie je het verhaal erin weerspiegeld. Wanneer de dingen zich in het verhaal beginnen te ontknopen en je gaat snappen wat er werkelijk gebeurd is zul je verbaasd zijn om hoe geraffineerd alles is gegaan, die plotwending is echt geniaal. Ana verteld het verhaal en je leeft met haar mee, haar ‘gevoelens’ (die ze dus eigenlijk niet heeft omdat ze een Android apparaat) is voel je door het hele verhaal heen, en haar angst om wat er allemaal gebeurd trekt je dieper het verhaal in. De manier van schrijven is heel fijn, heel losjes en toch strak. Dit boek is er weer één waarvan je hoopt dat het stiekem toch een serie word. Er zit zoveel moois en ontroerends in dit verhaal verborgen, zoveel leed, vertrouwen en wantrouwen dat dit verhaal je wel even bij blijft. Een mooi, spannend, ontroerend maar ook verdrietig verhaal dat ik je echt aanraadt om te verslinden. De personages zijn stuk voor stuk echt zichtbaar en voelbaar en laten je lezen met hun gevoel. Het is allemaal zo echt, maar ook weer niet omdat alles in het koningrijk Android en gecreëerd is, het is een sprookje maar wel echt een bittersweet sprookje. Het zinnetje dat voorop de cover staat sluit naadloos aan in het verhaal maar waarom ik dat vind moet je zelf lezen. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe ‘bedonderd’ ik ben door de plotwending, hij is zo geniaal en zo goed uitgedacht. Over alles is nagedacht door Rothenberg, Ana is een Android apparaat maar komt zo levensecht over dat je haar meteen in je hart sluit, alles is op een perfecte manier uitgedacht en weergegeven en wanneer Ana een bepaalde verandering doormaakt geloof je het en voel je haar angst en leef je met haar mee. Ik durf zelfs wel te stellen dat dit een echte ‘bingreader’ had geweest als dit een serie zou zijn. Grijp dit avontuur met beide handen aan en beleef het zelf, je zult er geen spijt van krijgen, dat beloof ik je.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048843794
Pagina’s: 320
Prijs: € 21,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d6cbab97cfbe_selected-products” products=”9200000112290425,9200000110543600″ name=”Het koninkrijk” sub_id=”Jess Rothenberg” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.