Het onmogelijke leven - Kate Scelsa

De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.

SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.

JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Een meeslepende, slim opgebouwde debuutroman over ingewikkelde liefde en vriendschap die je leven helemaal kan veranderen. Voor lezers vanaf 15 jaar.

In Het onmogelijke leven hebben drie tieners van 16 zo hun eigen problemen. Zo begint Mira na wat problemen op een nieuwe schoon, vast van plan om er deze keer iets van te maken, maar of dat zal lukken? En dan is er de vriend van Mira, Sebby. Hij woont in een pleeggezin en is Mira’s beste vriend. Bij elkaar kunnen zij zichzelf zijn, wat voor beide heel belangrijk is in deze fase van hun leven. De derde persoon is Jeremy, die door een gebeurtenis op school in zichzelf is gekeerd. De drie tieners hebben samen iets gemeen, ze zijn niet zoals anderen op school. Dit zorgt ervoor dat de tieners steeds meer naar elkaar toetrekken.

Door de korte hoofdstukken leest het boek heerlijk weg. Soms is het even onduidelijk omdat alle drie de hoofdpersonen vanuit een ander perspectief worden geschreven. Maar als je dit eenmaal doorhebt en aan gewend bent leest het als een trein. Een mooi verhaal over vriendschap, verliefdheid en wat laat zien hoe tieners zich voelen, hoe ze bij elkaar diverse raakvlakken ontdekken. Wat jammer is, is het open einde, want hoe loopt het verhaal af voor de drie vrienden? Misschien heeft de schrijfster dit met opzet zo gedaan en is er ruimte gelaten voor deel 2. Daar kijk ik dan ook erg naar uit, hopelijk lezen we daarin hoe het verder gaat met Mira, Sebby en Jeremy.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826234
312 pagina’s
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_568043840e60a_selected-products” products=”9200000046155169″ name=”Het onmogelijke leven – Kate Scelsa” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.