9200000058527895

Wat doe je als de tijd plotseling je grootste vijand wordt? Zou jij je staande kunnen houden in een tijd zonder mobieltjes of internet? Waar heel andere wetten gelden en zelfs iets als dagelijks eten niet gegarandeerd is? Elise en haar tweelingbroer Tim vinden een gewonde man die beweert net terug te zijn uit het verleden. Hij vertelt hoe hij door de tijd gereisd is en enthousiast haalt de tweeling hun vrienden Merel en Jim over om gezamenlijk ook een poging te wagen. Het lijkt een onschuldig avontuur, zo aan het begin van hun schoolvakantie, maar vooral Merel zit het helemaal niet lekker…

In Het bloedverbond, het spannende eerste deel in de trilogie Het wormgat van Iris Fontijn, belanden vier jongeren in een werkelijkheid die de hedendaagse mens ontgaat.

Elise en haar tweelingbroer Tim doen bij de mijn ingang een ontdekking wanneer ze dingen voor Tim zijn verzameling aan het zoeken zijn. Ze vinden een man, verward en gewond. De man beweert dat hij door en wormgat naar de Middeleeuwen is geweest en daar in een gevecht zijn verwondingen heeft opgelopen en Elise en Tim geloven hem. Ze trommelrem hun vrienden Jim en Merel op om mee te helpen zoeken maar die zijn erg sceptisch, toch gaan ze die avond op zoek naar het wormgat omdat de man riep ‘kijk bij nacht naar de ronde eik met barsten! Bij nacht, en wacht op de volle maan en bliksem! ‘. De vier gaan op zoek en vinden volledig onverwachts wat ze zochten, de bliksem slaat in en de kinderen komen terecht in het jaar 1551, het middeleeuwse Middelburg. De abdis, Clarisse, neemt de kinderen voor één nacht op in het klooster maar wanneer ze Merel vraagt naar waar ze vandaan komen weet ze onmiddellijk dat deze ontmoeting met hen iets betekend maar wat is nog onduidelijk en dat er weinig klopt van wat Merel haar voorschotelt. Op hun tijdelijke verblijfadres bij Machteld en haar man Wouter worden ze vriendelijk behandeld maar Merel heeft soms, bij sommige mensen of gebeurtenissen, rare gevoelens en dan breekt het angstzweet haar uit. Machteld heeft Merel ook al heel duidelijk op het hart gedrukt haar kruidenkennis voor zich te houden omdat dat word gezien als hekserij. Pater Fernando heeft wel erg grote belangstelling voor Merel en geeft Merel de rillingen, ook al kan ze er niet de vinger op leggen waarom. Wanneer uitkomt waar de belangstelling van de pater vandaan komt zijn de jongeren alweer op weg terug naar de boom omdat ze naar huis willen. En inderdaad het onweer komt en de ‘reis’ lukt, maar niet helemaal als geplant want ze zijn niet thuis als ze wakker worden maar in Schilde in het jaar 1888. De jongeren ontdekken dat de oude tijd zijn makken heeft, zeker de meiden krijgen heel wat te verduren, ze zijn het zat en willen écht naar huis. Keer op keer keren ze na weken terug naar de gemarkeerde bomen maar keer op keer komen ze in een andere tijd terecht dan hun thuis. Zullen ze ooit nog thuis komen of blijven ze voor zolang ze dat aankunnen door wormgaten reizen?

Een ontzettend spannend verhaal dat op zo’n manier geschreven is dat je bijna zelf in paniek raakt en naar huis wil. De tijdperken waar ze in terecht komen zijn erg mooi beschreven en daardoor zie je het echt voor je, het is leuk, vlot en érg spannend geschreven waardoor je het boek bijna niet meer weg kunt leggen. De achtergrond van de cover vind ik ontzettend mooi en heel toepasselijk. Een heel mooi eerste deel van deze trilogie en ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede deel want ik wil wel heel graag weten hoe het de jongeren verder vergaat.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300516
Pagina’s: 370
Prijs: € 17,50

[bol_product_links block_id=”bol_5870f89658d7c_selected-products” products=”9200000058527895″ name=”Het bloedverbond – Iris Fontijn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.