Het dagelijkse leven van jonge vrouwen is vaak overweldigend. Ze ervaren deze jaren (met een gezin, een baan, vrienden en familie) soms als een opoffering. Inner Spark laat zien dat je deze levensfase juist kunt omarmen en je licht en vrij kunt voelen, en dat je zelfs tijdens die tropenjaren echt gelukkig kunt zijn.

Met Inner Spark hervind je de weg naar geluk. Deze mindstyle-gids zit boordevol inspiratie, eenvoudige oefeningen en leuke tips om meer rust te vinden en vanuit je ware kracht te leven.

Inner Spark bestaat uit drie delen. Het eerste deel bespreekt onze relatie met stress, onrustige emoties en het gevoel dat je overspoeld word.
In de maatschappij van tegenwoordig is het heel normaal om je gezondheid op te offeren, waardoor het moeilijk is om grenzen te stellen en niet er overheen te gaan. Vikjord helpt je hierbij door je oefeningen en diepe inzichten aan te rijken. Tevens legt ze de nadelen van het leven in een tijd met materiële overvloeden onder de loep.

Het tweede deel leidt je door de stappen van zelfonderzoek om het gewaarzijn te vergroten en verhelderen. Het laat je handelingen verrichten die een positieve verandering kunnen brengen, zoals je emotionele tolerantie te ontwikkelen. Vikjord leert je de blokkades uit je dagelijks leven te herkennen en erachter te komen waardoor je die blokkades hebt.

Het derde deel behandelt de zeggenschap over je leven. Hierin leer je hoe je de innerlijke worsteling kunt stoppen en je Inner Spark kunt ontdekken en jezelf te zijn. Als je leeft vanuit je Inner Spark dan leef je vanuit zachtheid en ben je bevrijd van de conditionering van je denken. Je bereikt dan een soort welzijn waardoor je de wereld en jezelf als door een aangename sluier van mededogen bekijkt. Dan kan je zien wat je verder kan helpen in je leven en ook wat je juist tegenhoud en daarop reageren.

Laat ik als eerste beginnen over de indrukwekkende foto’s uit Noorwegen, die toch echt wel een magische finishing touch toevoegen aan deze mindstyle-gids.
Ten tweede vind ik het echt spot on dat Vikjord mededeelt dat het onmogelijk is om niet te lijden onder de digitalisering; het leven is sneller, maar onze hersens functioneren nog in de fase van jager-verzamelaar. Hier ben ik het helemaal mee eens, gezien er naar mijn mening niet veel goeds is voortgekomen uit de digitalisering.

Vikjord weet je te raken op een diepe manier en zeker je aan te sporen om te beginnen met een gezondere levensstijl voor lichaam en geest, dat als vanzelfsprekend begint zodra je aan yoga of mindfulness begint te doen. Ze geeft je toepasbare oefeningen die je eigenlijk direct inzicht en verheldering geven en gaat diep in op de oefeningen, de uitvoering en de gevolgen ervan. Je leest veel ervaringen van haar cliënten als psycholoog en yogatherapeut, die stuk voor stuk waardevol zijn. Tevens geeft ze je een kijkje in haar jeugd en de worstelingen die daarbij kwamen kijken. Vikjord schrijft op zo’n liefdevolle, gepassioneerde manier over het leven in Noorwegen, dat je bijna de ijskoude wind op je kaken kan voelen!

Leuke extra is de gratis Engelstalige online cursus t.w.v. €40!

Over de auteur:
Kristin Vikjord is psycholoog, yoga- en mindfulnessdocent en influencer. Ze is medeoprichter van Delight Yoga met vijf studio’s in Amsterdam en Den Haag, en initiatiefnemer van de Inner Peace Conference en de Arctic Yoga Conderence. Maar bovenal is zijn moeder van twee jongens en weet zij hoe veeleisend het gewone leven kan zijn. Kristin woont afwisselend in Amsterdam en Noorwegen.

Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021572680
Pagina’s: 240
Prijs: €22,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.