Dichtbij het vuur
Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen.

De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren.

In Lotus vertelt de chef niet alleen over zijn successen en zijn angsten; hij praat ook met smaak over het harde regime in de keuken, de meest vervelende gasten en de wijze waarop zijn gerechten tot stand komen. Ook is hij eerlijk en kritisch over zijn terugval. Hij grijpt weer naar de coke, als zijn vader onverwachts in de gevangenis terechtkomt.

,,Een lotus is een plant die wortelt in de modder en daarna uitgroeit tot een mooie bloem. Nou, ik heb heel veel modder gezien in m’n leven. Maar ik heb me er, linksom of rechtsom, altijd weten uit te vechten.”

In Jermain de Rozario ~ Lotus ~ van vuilnisman tot sterrenchef neemt schrijver Bart Hoffman je mee in het leven van Jermain de Rozario. Dit leven was allesbehalve eenvoudig. Zo krijgt de sterrenchef van nu in zijn verleden te maken met zaken als drugs en schulden, heeft hij niet altijd de juiste beslissingen genomen, maar weet zich daar op bewonderingswaardige wijze uit weten te knokken.

Lotus is geen mooipraterij, maar wel een open en eerlijk verslag van hoie het leven van Jermain is verlopen. Zijn grote successen komen zeker aan bod, maar er is ook alle ruimte voor de weg ernaartoe, de fouten die Jermain maakte en de oplossing die hij daarvoor had. Ook geeft de auteur je een blik in hoe het eraan toe gaat in de horeca, wat gewoonweg leuk is om te lezen.

Deze biografie leest als een trein, en dat is natuurlijk te danken aan het interessante verhaal van Jermain, maar zeker ook de schrijfwijze van de auteur. Ondanks dat het verhaal niet altijd even leuk is kom je de nodige humor en sarcasme tegen. Dat maakt het soms zware onderwerp toch wat luchtiger om te lezen. Vanaf de eerste bladzijde leest Lotus lekker weg, de schrijver heeft zeker het talent om je mee te trekken in de wereld van Jermain en mee te lezen én leven met zijn bijzondere levensverhaal. Een echte aanrader!

Uitgeverij: Inside
ISBN: 9789048856725
288 pagina’s
Prijs: € 21,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.