Heel veel vrolijke versjes over voertuigen en reizen!

Heb jij weleens een reis door een dierentuin gemaakt in een wonderlijke trein? Of heb je een beeldenreis gemaakt langs kunstwerken, waarvan er één zelfs plast? En hoeveel verschillende voertuigen kan jij opnoemen?
Je leest er álles over in Van zeppelin tot graafmobiel.

Het is weer zover: vandaag is de jaarlijkse Kinderboekenweek van start gegaan. Aansluitend op het thema ‘Reis mee!’ hebben Marianne Busser en Ron Schröder een leuk boekje vol vrolijke versjes uitgebracht.

In twaalf vrolijke versjes leert je kind op welke – bijzondere – manieren mensen zich kunnen verplaatsen. Tevens krijgen ze tips om van souvenirs iets moois te maken in je tuin of om een reisdagboek vol te plakken met gevonden schatten.
Sommige vervoersmethoden zijn erg grappig bedacht en origineel, zoals de juf die op haar scootmobiel de hele klas op rolstoeltjes meetrekt en een familie die in een graafmobiel de hele wereld rondreist.

Mark Janssen (o.a. bekend van het indrukwekkende boek Eiland) is verantwoordelijk voor de mooie prenten, vol indrukwekkende kleurencombinaties waarbij het contrast groot is. Denk hierbij aan een oranje zeppelin die door een azuurblauwe lucht vliegt, een deken van oranje sneeuw dat afsteekt tegen een zwart bos in de nacht. Alleen de prenten zijn al indrukwekkend. Er zitten allerlei kleine details in verwerkt en ze stralen vrolijkheid en ook een beetje mysterie uit.

Het eerste versje weet gelijk je aandacht te trekken; daarbij beschrijven Marianne en Ron alle manieren waarop je kunt reizen om naar de winkel te gaan om dit boekje te kopen. Uiteindelijk is de lezer de winnaar, gezien hij het desbetreffende boekje heeft weten te bemachtigen. Origineel!
Naast tips voor spelletjes voor saaie autoritten is dit dunne hardcover boekje ook leerzaam. Zo leren kinderen waar het manneke Pis beeld staat.

Naast het feit dat dit een erg mooi vormgegeven boek vol leuke versjes is, is de prijs echt erg goedkoop voor wat je ervoor krijgt.

Van vliegen op een Perzisch toverkleedje tot rijden op een slee die word voortgetrokken door sledehonden; in je dromen kan je overal naartoe. Ga mee op reis met Van zeppelin tot graafmobiel.

Over de auteurs:
Marianne Busser en Ron Schröder zijn een begrip in kinderboekenland. In hun omvangrijke oeuvre hebben ze telkens het juiste onderwerp en de juiste toon te pakken. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn bij kinderen, ouders, juffen en meesters.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048848522
Pagina’s: 32
Prijs: €6,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d94f961bbbe7_selected-products” products=”9200000110543550″ name=”Van zeppelin tot graafmobiel – Marianne Busser & Ron Schröder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.