koning-eddie-en-de-kwade-keizer-andy-rileyEddie is geen gewone jongen. Hij is een koning, met een troon, en zijn eigen harnas en een kasteel met geheime gangetjes enzo.

O ja, en de gemeenste en meest kwaadaardige man van het universum is zijn buurman. Dat wordt natuurlijk echt geen spannend verhaal zo, met actie, chocola en happende krokodillen… Of wel?

Koning Eddie en de Kwade Keizer is een geweldig leuk boek wat gaat over Eddie, een jongen die erg bijzonder is. Eddie is namelijk een koning, maar wel een hele aparte. Natuurlijk woont hij in een mooi kasteel dat vol geheime gangen zit, heeft hij een indrukwekkende wapenuitrusting en zit Koning Eddie op een heuse troon.

Koning Eddie is erg goed voor de boeren, want zij krijgen elke vrijdag chocolade van hem. En daarmee begint het verhaal, al die chocolade kost namelijk een hoop geld. Het wordt een flinke uitdaging voor Koning Eddie om dat tekort aan te vullen. Ondertussen zijn de boeren niet zo blij. De Kwade Keizer Nurbison heeft het al een tijdje op Eddie gemunt en hem ontgaat ook de boze boeren niet. De Kwade Keizer doet er nog een schepje bovenop en bouwt een koe met behulp van crêpepapier, kaarsjes en ander knutselspul om tot een heuse draak en probeert daar de boeren bang mee te maken. Maar Koning Eddie is niet zo snel te foppen, want hij verzint gewoon een geweldig en geheimzinnig plan.

Koning Eddie is dubbel gerecenseerd. Zo is het boek zelfstandig gelezen door Eddie, een kind met de leeftijd waarvoor dit boek is bedoeld. Tijdens het lezen klonk er geregeld een harde schaterlach en het boek werd in verbazend korte tijd verslonden. Naast dat Eddie het erg leuk vond dat het over Koning Eddie ging vond hij de avonturen van de koning en de keizer geweldig leuk om te lezen.
Ook hebben we Koning Eddie en de Kwade Keizer voorgelezen. Het verhaal is geweldig, voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er gebeuren een hoop gekke dingen en er zit veel humor in het verhaal. Koning Eddie en de Kwade Keizer zorgt dan ook voor een gezellig (voor-)lees moment.

Uitgeverij: van Holkema & Warendorf/Unieboek |Het Spectrum
ISBN: 9789000353484
224 pagina’s
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_592d2e25202f5_selected-products” products=”9200000070999561,9200000071258185″ name=”Koning Eddie en de kwade keizer – Andy Riley” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.