9200000076246387

Ga mee op Simons reis om schaduwjagers te worden en ontdek alles over de illustere geschiedenis van de Academie voor Schaduwjagers…
Door de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen verloor Simon zijn geheugen en moet hij opnieuw uitvinden wie hij is. Wanneer de Academie weer opengaat, stort hij zich in de wereld van het jagen op demonen. Hij is vastberaden om zichzelf weer te vinden, wie deze nieuwe Simon ook mag zijn. Maar de Academie is een instituut voor schaduwjagers, en dat brengt problemen met zich mee. Zoals het feit dat niet-schaduwjagers in de kelder moeten slapen. Gelukkig heeft Simon in ieder geval kennis van wapens – ook al heeft hij die alleen maar opgedaan bij het spelen van Dungeons & Dragons.

foto1

Simon was beroofd van zijn geheugen en zo nu en dan komen er flarden terug. Hij neemt een drastisch besluit en gaat naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf weer terug te vinden. Zijn moeder heeft alleen een andere versie te horen gekregen, dat zijn vrienden hem hadden geïnspireerd om naar de militaire academie te gaan. Na afscheid genomen te hebben van zijn vrienden, gaat hij samen met Catarina Loss door de Poort naar Idris, het land van de schaduwjagers. De Academie zag er hemels en imposant uit maar van dichtbij worden de gebreken zichtbaar. Het gebouw had duidelijk achterstallig onderhoud.
De meeste van de elite-klas waarin hij wordt gezet weten wie Simon Lewis is, alleen Simon zelf weet niet wie hij is of moet zijn. Hij leert George Lovelace kennen, waarmee hij samen op een kamer slaapt. De Academie had twee stromingen, één voor de jonge schaduwjagers die in deze wereld waren opgegroeid en voorbestemd waren voor het vechten tegen demonen. En de andere stroming was voor de aardsen, die onwetend en zonder genetische voorbestemming worstelen om alles bij te benen. Als Simon besluit om de elite-klas te verlaten en de aardsen-stroming te volgen, beseft hij dat zij echt daadwerkelijk in de smerige kelders verblijven. En alsof dat nog niet genoeg is, word hun ook even verteld dat ze binnenkort het op moesten nemen tegen een benedenling die de Wet had geschonden.
Iedereen komt langs op de Academie. Isabella die de stuipen op iedereens lijf jaagt, Clary die haar bezorgdheid uitspreekt, Jace die gewoon Jace is en iedereen laat hunkeren. Zelfs Isabella´s vader Robert Lightwoord komt langs en vertelt over de geschiedenis van schaduwjagers onder invloed van Valentine en de Cirkel. Simon beseft dat iedereen tegen hen opkijkt en dat hij ze gewoon als vriend kent, althans behoort te kennen. Zijn leven op de Academie verandert hem en zeker na een zomervakantie heeft hij het gevoel dat het zijn thuis aan het worden is, maar zou hij ooit nog de persoon worden die zijn vrienden verwachten of terug kunnen gaan naar het leven wat hij op magische wijze was vergeten…

foto2

Heerlijk hoe een verhaal je een band kan geven alsof je terug bent bij de familie. Je schudt een hand met het verhaal en je bent weer binnen. Dit keer gaat het niet over de gehele groep maar over één specifiek persoon, Simon, die met zijn geheugen worstelt. Toch passeren de nodige bekende de revue, tijdens zijn verblijf op de Academie. Een heerlijk verhaal wat je ook de andere kanten van de geschiedenis van schaduwjagers laat zien, sommige zijn zelf nooit eerder verteld. Het verhaal bevat heerlijk veel humor, veel emotie, doorzettingsvermogen en natuurlijk de vriendschap/familie band. Cassandra Clare´s verhalen smaken zoals altijd naar meer.

foto3

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9 789048 833948
Aantal pagina’s: 589
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.