“Qelarha, één ding moet je goed begrijpen: elfen zijn gevaarlijk. Zorg dat je nooit in hun handen valt. Beloof je dat?” Roshya kijkt haar aan totdat ze knikt ten teken dat ze het heeft begrepen.
“Maar hoe doe ik dat dan?”
Daar heeft Roshya een simpel antwoord op: “Het zijn hun ogen. Sta nooit toe dat een van hen je in de ogen kijkt. Als dat gebeurt, ben je verloren. Zo brengen ze de lathrain tot stand, dat weet ik zonder enige twijfel.”

De elf Dalnohr heeft al een aantal mensen gehouden en heropgevoed. Voor hen heeft hij nooit meer dan een vage vertedering gevoeld. Mensen verschillen nu eenmaal te zeer van elfen. Als darhan is hij bijna ten prooi gevallen aan de Ziekte, die de hele wereld uit haar evenwicht dreigt te brengen. Eenmaal hersteld, besluit hij nog één keer een mens in huis te nemen.

De band is het eerste boek in het tweeluik Lathrain. Anna López Dekker neemt je mee naar de magische wereld van de elfen. Zij leven volledig in harmonie met hun omgeving en zien mensen slechts als inferieure wezens.

De band van Anna López Dekker is het intrigerende eerste deel van het tweeluik Lathrain. Hoe ga je ermee om als je ontvoerd wordt en je wereld ineens radicaal verandert? Verlies je jezelf aan de nieuwe omstandigheden, laat je je overheersen, of hou je vast aan je diepste zelf? Dit zijn vragen waar Qelarha mee te maken krijgt.

In Lathrain, I – De band heeft Qelarha geleerd dat elven gevaarlijk zijn. Je mag ze nooit in hun ogen aankijken want dan ontstaat er een band en moet de mens bij de elf gaan wonen. Wat daar precies gebeurt is bij niemand duidelijk. Mensen die ooit terug zijn gekeerd van de elfen worden elvelaar genoemd. De tante van Qelarha, Roshya, is ook een elvelaar. Zij kan zich buiten een gevoel van verlangen weinig meer van haar tijd bij de elfen herinneren. Wel heeft zij er de bijzondere gave van heler aan overgehouden en helpt menig dorpsgenoot.

Dalnohr is een elf en hij heeft al vaker mensen gehad maar twijfelt of hij daar weer aan wil beginnen. Maar dan wordt hij als het ware naar Qelarha toegetrokken. Dalnohr vindt haar zo bijzonder dat hij besluit haar te merken, zodat andere elfen weten dat Qelarha ‘bezet’ is. De verstandhouding tussen mens en elf is allesbehalve goed, maar daar zou nog eens best verandering in kunnen komen als het aan Dalnohr en Qelarha ligt.

Lathrain, I – De band is het eerste deel van een tweeluik. In dit eerste deel worden de personages grondig neergezet zodat je ze goed leert kennen. De schrijfwijze is erg prettig en uitnodigend, je wordt als het ware de fantasiewereld mee ingetrokken. Een heerlijke ya waarvan te hopen is dat het tweede deel niet lang op zich laat wachten.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300981
342 pagina’s
Prijs: € 16,95

Lijkt jou dit een mooi boek? Houd Banger Sisters dan in de gaten want in de loop van augustus kun je deze heerlijke ya winnen!

[bol_product_links block_id=”bol_5d498aa7cf7f8_selected-products” products=”9200000106106238″ name=”Lathrain, I – De band – Anna López Dekker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.