9789044827071-178-0

Na een traumatische gebeurtenis verhuist Venita met haar broer en ouders vanuit een klein dorp naar het grote Amsterdam. Ze is er bijzonder eenzaam, tot ze Camila leert kennen. Camila is dominant, maar met haar kan Venita tenminste praten over het allesoverheersende schuldgevoel dat ze maar niet kan loslaten. Venita vindt dat zij boete moet doen voor haar verleden. En Camila is het daarmee eens.

Een psychologische roman voor young adults, over een jonge vrouw die een psychose krijgt. Invoelend en aangrijpend.

Wanneer Venita met haar ouders en broer naar Amsterdam verhuisd ontmoet ze Camila op een wel heel bijzondere manier, alsof ze elkaar al jaren kennen. Het overrompelt Venita maar het voelt ook meteen goed. Camila lijkt haar gedachten wel te kunnen lezen, weet wat ze voelt en is er altijd wanneer ze haar nodig heeft. Wanneer Camila er niet is mist Venita haar ontzettend. Zo slecht als Venita het met haar moeder kan hebben zo goed voelt ze zich bij haar broer Emilio, hij is eerlijk, echt, oprecht en gewoon een super lieve broer. Vriendinnen heeft Venita niet dus wanneer ze haar nieuwe buurmeisje Tessa ontmoet en meeneemt naar huis is haar moeder door het dolle heen. De familie is ontwricht door een tragische gebeurtenis maar daar word nooit over gesproken, wanneer dat op een dag wel gedaan word neemt het verhaal een loopje met je een sleept je mee in zijn heftige wereld om je te ontroeren, te laten genieten, te huiveren en verbaasd te zijn.

Een ontzettend intens verhaal over een jong meisje t na een tragische gebeurtenis de wereld een beetje kwijt raakt en haar eigen werkelijkheid creëert om dit te ‘handelen’. De cover is erg intens, de ogen kijken recht je hart in precies zoals het verhaal met je doet. Je voelt mee met Venita en haar familie en ziet alles gebeuren. Vanaf bladzijde één voel je de spanning en deze bouwt zich steeds verder op. Tegen het einde begin je ook de titel door te krijgen en het eind is onroerend mooi. Een verhaal dat gaat over een onderwerp dat toch altijd nog in de taboesfeer ligt maar in dit verhaal zo mooi beschreven is dat het iedereen aan te raden is. Een prachtig verhaal om van te leren, van te genieten en af en toe en beetje ontroerd van te raken. Susanne Koster heeft een prachtig boek neergezet en verdient daarvoor alle lof.

Uitgeverij: Clavis Books
ISBN: 9789044827071
Pagina’s: 221
Prijs:€ 17,95

[bol_product_links block_id=”bol_5762853b6e9de_selected-products” products=”9200000053301219″ name=”Lege kamers – Susanne Koster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.