‘Onyx’ is het tweede deel van de vijfdelige fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout. Katy valt in dit boek tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt. ‘Onyx’ gaat meteen verder waar het vorige deel van Jennifer L. Armentrouts ‘Lux’-serie ‘Obsidian’ ophield. Hierna volgen nog drie delen.
Daemon en Katy zijn onbedoeld met elkaar verbonden geraakt. Toch wil Daemon koste wat het kost bewijzen dat hij écht iets voor haar voelt, terwijl Katy juist afstand van hem wil nemen. En trouwens, waarom zou ze zich druk maken wat er tussen hen is? Ze hebben wel wat belangrijkers aan hun hoofd. Daemon wordt gezocht door de autoriteiten, en als naar buiten komt dat Katy met hem verbonden is, gaan ze er allebei aan. Het zou het beste zijn als ze bij elkaar uit de buurt blijven. Maar dat is dan toch weer erg lastig, want Katy is voor Daemon aan het vallen. En hard ook.

Katy vind het nog steeds vreselijk dat ze aan Daemon vast zit om de, in haar ogen, verkeerde redenen. Ja hij is leuk maar nee niet leuk als hij om deze redenen aan haar blijft plakken. Daemon blijft zijn eigen irritante zelf door met z’n pen in haar rug te prikken maar Katy heeft er de fut niet voor om op te reageren, ze heeft vreselijke hoofdpijn en wanneer ze thuis komt uit school word ze ziek, écht ziek en komt in het ziekenhuis terecht. Maar wat er na haar ziekenhuis bezoek gebeurd gaat haar verstand te boven, ze weet niet of ze het wel of niet aan Daemon en Dee wil vertellen maar weet eigenlijk dat ze wel moet. Er komt een nieuwe jongen in de klas, Blake, een leuke aardige jongen en bovendien eindelijk weer eens een normaal mens. Katy merk dat ze het makkelijk en leuk vind om met hem om te gaan maar Daemon is er helemaal niet blij mee. Helemaal niet gezien de veranderingen die Katy nu doorgemaakt. De band tussen Daemon en Katy word steeds sterker. In huis verandert er ook veel en Katy vind er niks aan, haar moeder is verliefd geworden op een collega in het ziekenhuis, Will, en het lijkt serieus. Katy is blij voor haar moeder maar toch voelt het niet goed. Door wat er gebeurd is in het gevecht met de Arum, Baruck, is de MvD onderweg naar de stad en niet van plan om eerder weg te gaan dan wanneer ze snappen wat daar gebeurd is dat zoveel energie afgeeft. Ineens gaat alles in sneltreinvaart en lijkt niemand meer veilig of te vertrouwen te zijn.

Dit zijn van die boeken die je openslaat en nooit meer weg wilt leggen, zo meeslepend, grappig, frustrerend en gewoon wáánzinnig goed zijn ze. Het gekibbel tussen Katy en Daemon gaat weer onvermoeibaar door in dit deel en Katy blijft, tot mijn grote frustratie, maar volhouden dat ze Daemon niet wil en dat geeft het verhaal weet net even dat extra’s dat je graag wilt. Het zijn 485pagina’s lol, angst, frustratie en verbazing maar je leest het zo lekker en snel weg dat het maar 100 pagina’s lijken en dat is fijn omdat dat betekend dat ze ontzettend goed zijn maar ook ontzettend balen want dat betekend dat het boek des de sneller uit is en je weer moet wachten tot de volgende verschijnt. De chemie, de plaagstootjes en passie tussen Daemon en Katy zijn levensecht en heel mooi geschreven. Het voelt alsof Daemon je eigen buurjongen is een Katy je buurmeisje, zo dichtbij laat dit verhaal je elke keer weer komen. De manier van schrijven vind ik heerlijk, ik heb ergens gezien dat mensen het kinderachtig geschreven vinden maar het is gewoon heerlijk makkelijk en luchtig geschreven waardoor je het niet weg kunt leggen en alles vergeet wat je eigenlijk zou moeten doen. De cover is weer verbazingwekkend mooi, de kleur is zo ontzettend mooi, bijna hypnotiserend en de vuurvliegjes zijn weer oplichtend en in reliëf op het boek, heel mooi. Een van de mooiste dingen aan op deze manier geschreven boeken is, dat ik altijd ongegeneerd in lachen kan uitbarsten om (in dit geval) Daemon, waar ik ook ben, hoeveel mensen er ook om mij heen zijn. Ik ben zelf geloof ik een beetje verliefd op Deamon. We een geweldig deel in deze serie en ik verheug mij op de rest.

Uitgeverij: Z&K
ISBN: 9789401913720
Pagina’s: 485
Prijs: € 15,-

[bol_product_links block_id=”bol_5b5d9cde46dff_selected-products” products=”9200000091493939″ name=”Onyx” sub_id=”Jennifer L. Armentrout” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.