ec2be277-3e33-461a-b735-ddf31dabbc9b

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd om uit de buurt van magie te blijven. Hij hoefde alleen maar de toelatingstoets zoveel mogelijk te verpesten. Maar ondanks zijn lage negatieve score, word hij toch vreemd genoeg door Meester Rufus gekozen. Nu moet hij naar het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Tegen zijn vader belooft hij dat hij er alles aan zal doen om te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan …”

Holly Black en Cassandra Clare zijn twee grootheden in het fantasy-genre en hebben allebei een grote schare fans. Cassandra Clare maakte grote indruk met haar Kronieken van de onderwereld-serie, die succesvol is verfilmd. Holly Black is bekend van The Spiderwick Chronicles, dat eveneens is verfilmd. Magisterium is hun eerste serie samen.

Vuur wil branden… water wil stromen… lucht wil stijgen… aarde wil binden… chaos wil verslinden…

Bij het plaatsje La Rinconade had zich een magiërsoorlog met De Vijand Des Doods voltrokken, wat later Het IJzige bloedbad zou worden genoemd. Daarbij waren veel magiërs, chaoten, meesters en kinderen vermoord. Waaronder ook de vrouw van Alastair, Sarah Hunt. Zijn zoon Callum Hunt, toen nog een baby, vond hij krijsend met een verbrijzeld beentje onder een deken. Alleen begreep hij de tekst die zijn vrouw in het ijs had gekrast niet… “Dood het kind”…

Inmiddels is Call 12 jaar en de schrik van iedere school, zelfs zijn buren kennen hem maar al te goed. Call woont samen met zijn vader Alastair, die eigenaar is van een antiekzaakje “Nu en dan”. Als hij wordt opgeroepen voor de IJzerproef, repeteert hij in gedachten alle verschillende manieren waarop hij geacht wordt de toelatingstoets te verknallen. Zijn vader wil niet dat hij naar die school gaat. Call kreeg een negatieve score. Maar dan gebeurt er iets vreemds, meester Rufus kiest hem ondanks zijn score toch. Wat inhoudt dat hij de opleiding tot tovenaar moet volgen.

Ergens vindt Call het op Magisterium wel leuk, het leren van de magie en hij heeft nu ineens vrienden maar aan de andere kant trekt het ook om naar zijn vader zijn verzoek te luisteren en te falen. Misschien kon een gesprek met zijn vader via een miniwervelstorm iets verzachten. Die stond op meester Rufus zijn kamer en dat was de enige manier om contact te krijgen met zijn vader. Daarom besloot Call s’ nachts naar de kamer van meester Rufus te gaan. Maar wat een fijn gesprek zou moeten zijn, worden raadsels voor Call. Als zijn vader zegt dat de school te gevaarlijk voor hem is en dat hij niet weet wat hij is, begrijpt hij er niets meer van…

Het raadsel wordt nog ergers als hij een brief vindt van zijn vader aan meester Rufus. Waarin zijn vader meester Rufus verzoekt Calls toverkracht voor het einde van het jaar te binden. Waar is zijn vader toch zo bang voor?

De IJzerproef is het eerste deel van de reeks Magisterium. En wat een ongelofelijke mooie cover heeft deze speciale uitvoering, magisch blauw. Het verhaal zuigt je gewoon mee in een ijzingwekkende magische wereld van Holly Black en Cassandra Clare, twee grootheden in het fantasy genre. Het wordt zo levensecht beschreven dat je het gewoon voor je ziet hoe de gangen van de school eruit zien, je voelt de magie die ze leren en het gevaar wat er kan heersen. Na het lezen van de proloog, weet je al er klopt iets niet. In het verhaal volgen allerlei verbazingwekkende gebeurtenissen, die je echt niet ziet aankomen. Dit boek is zowel voor jong als oud heerlijk om te lezen, zeker omdat deel 2 De Koperen Vuist ook al uit is.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 978 90 488 3455 6
Aantal pagina’s: 318
Prijs: nu voor € 7,90

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.