image

Alleen een klein en machtig eliteclubje weet dat er al jaren een middel tegen veroudering bestaat. Wat hen betreft blijft dat geheim. Ontdekker Jacob Grünberg wil echter wereldwijde erkenning voor zijn uitvinding. Na de plotselinge dood van haar minnaar raakt pr-vrouw Ella Vreeland verstrikt in het huiveringwekkende web rondom deze meedogenloze wetenschapper en ontdekt ze de duistere schaduwwereld achter de schone schijn.

Ella Vreeland heeft alles wat haar hartje begeert, een goede baan als pr-vrouw, een mooi huis en een knappe (getrouwde) minnaar David Mulder. Als deze plotseling onder mysterieuze omstandigheden komt te overlijden, word ze opeens bedreigd. Als haar demente moeder ook bij de zaak betrokken wordt en haar depressieve verleden boven komt drijven, staat ze niet meer zo sterk in haar schoenen. Dan wordt er een moord gepleegd, waarbij de verdenking op haar valt. Ze kan het niet meer aan en besluit te vluchten. Via België en Frankrijk voert de zoektocht Ella naar Italië. Naar een kuuroord in het plaatsje Cogne.
Hier doet ze een afschuwelijke ontdekking. In het diepste geheim wordt hier een medicijn gemaakt voor een eeuwige jeugd, met walgelijke ingrediënten. De praktijken van Jacob Grünberg kunnen het daglicht niet verdragen. Wat had David met deze zaken te maken?
Ella staat onder strenge bewaking en kan niet vluchten…

De cover van deze spannende thriller is een mooie blikvanger en spreekt voor zich.
Hoofdpersonage Ella is erg interessant en goed uitgediept. De lezer komt veel over haar en haar verleden te weten. Je leeft met haar mee. Eenmaal begonnen in het boek, is het moeilijk om nog weg te leggen. Of je wil of niet, je wordt meegesleurd in een verhaal dat blijft boeien. Met een sneltreinvaart beleef je de ongelooflijke avonturen van Ella. Ze krijgt de ene tegenslag na de andere. En op het moment dat je denkt dat het nooit meer goed kan komen, heb je het boek al bijna uit. Geen moment oppervlakkig, maar met een mooie diepgang. Oonincx heeft gedegen research gepleegd, ze weet waar ze over schrijft met zaken zoals depressies en dementie.
Het is maar goed dat zo’n medicijn voor een eeuwigdurende jeugd niet bestaat, de wereld zou er opeens heel anders uitzien.
‘Medicijn’ is het eerste boek dat ik las van Ingrid Oonincx. Raad het iedereen aan die van razend spannende thrillers houdt.

Ingrid Oonincx is auteur en columnist. Ze debuteerde in 2010 met het succesvolle Nickname.
Nickname werd tevens genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010.
Daarna volgden de goed ontvangen thrillers Botsing en Sluipweg. In Medicijn stelt Oonincx de lezer voor een keihard moreel dilemma en loodst ons in razende vaart door een ijzersterk plot.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044345599
Aantal pagina’s: 320
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_56c6f5cb7e1ce_selected-products” products=”9200000046234226″ name=”Medicijn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.