9789020609547
Wanneer de 15-jarige Isra plotseling spoorloos verdwijnt, laat ze haar familie en beste vrienden Lieke en Lukas verbijsterd achter. Lieke denkt dat Isra is ontvoerd door haar vriend Mo, maar de politie is daar niet zo zeker van. Zij ontdekken namelijk dat Isra samen met Mo op het vliegtuig is gestapt om vanuit Düsseldorf richting Hatay te vliegen: een bekende route voor Syrië-gangers die zich willen aansluiten bij de terreurbeweging ISIS.

Wat is er gebeurd? Heeft Mo iets te maken met Isra’s verdwijning of is ze toch vrijwillig naar Syrië vertrokken? En kunnen Lieke en Lukas haar met behulp van misdaadjournalist Simon van der Pol opsporen en terugbrengen naar Nederland? Zullen zij hun vriendin ooit nog terugzien?
Lieke en Lucas zijn de beste vrienden van Isra. Nu Isra verdwenen is zijn ze het onderwerp van gesprek omdat iedereen ervan uit gaat dat zij wel weten waar ze is of hoe het zit, maar niets is minder waar. Wisten ze het maar. Wat ze wel opgevallen is is dat Isra zich de laatste tijd, helemaal sinds ze met die Mo is, anders is gaan gedragen. Ze droeg bijvoorbeeld ineens hoofddoekjes en las de koran. De politie vermoed dat ze naar Syrië is gegaan met haar vriendje Mo om zich aan te sluiten bij de ISIS, maar Lieke gelooft daar niet in en is vooral bang dat Isra ontvoerd is en ze haar nooit meer terug ziet. Lieke en Lukas leggen zich niet zomaar overal bij neer en starten hun eigen onderzoek waarbij ze de misdaadjournalist Simon van der pol vragen of hij iets voor ze kan betekenen.

Een heel indrukwekkend verhaal over een beladen en vooral actueel onderwerp. Wat het zo echt maakt is dat Isra ook haar hoofdstukken heeft en verteld wat ze mee maakt. Wat ik ook erg fijn vind aan een boek als deze met zo’n actueel onderwerp is dat er niet gewoon even een verhaal op tafel word gegooid met termen of afkortingen waar je de betekenis niet van weet, maar dat er ook uitgelegd word op de juiste manier wát dingen betekenen. Een mooie sprekende cover en een verhaal dat heerlijk weg leest, de spanning in hete verhaal is om te snijden waardoor je het niet meer weg kunt leggen tot het uit is. Niet alleen maar een ontzettend goed verhaal maar ook daadwerkelijk een piepklein kijkje in de wereld van hoe het er in Syrië aan toe gaat(kan gaan). Het einde is behoorlijk schokkend en dus is de titel met recht gekozen, het is medogenloos.

Uitgeverij: Kluitman
ISBN:9789020609547
Pagina’s: 160
Prijs: € 13,95

 

 

written by

1 reactie op Meedogenloos – Natasza Tardio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.