TWEE GLOEDNIEUWE, KNOTSGEKKE VERHALEN OVER FRANKIE DE ZOMBIEGOUDVIS.

Er gebeuren vreemde dingen in de bossen waar Tom en zijn beste vriend Pradeep samen met Frankie naartoe gaan om te kamperen. Zou het geheimzinnige beest waarover iedereen het heeft, écht bestaan?

In het tweede verhaal is er iets geks aan de hand met Toms broer Mark. Hij is opeens… aardig?! Ondertussen verdwijnen er in de stad allemaal paranormale dieren (denk aan een teleporterende schildpad, een bijna onzichtbare poedel en een vampierkitten). Tom en Pradeep móéten uitzoeken wat er aan de hand is, voordat ook Frankie verdwijnt.

Tijdens een verplicht kampeerweekend proberen Pradeep en Tom hun zombiegoudvis verborgen te houden op allerlei creatieve manieren. Tot hun grote vreugde komt de beroemde Freek Flink zich bij het kampeergezelschap. Hij deelt al zijn wijze overlevings- en kampeerregels met de kampeerders.
Al snel blijkt dat Frankie niet het enige enge beest is in de bossen; Pradeep en Tom zien vreemde gele ogen in de bosjes en Mark wordt zelfs aangevallen door een beest. Ze horen het verhaal van het Beest van de Buswijckse Bossen. Freek zegt dat het een mythe is, en dus onzin. Maar Tom en Pradeep beginnen te twijfelen.
Dan komt ineens de beste safari-spotter van de wereld, Wilde Willem, bij het gezelschap. Hij gelooft wel in het Beest en wil hem vangen. Maar is dit allemaal wel zo veilig? Pradeep en Tom verdenken toch echt Toms broer Mark ervan, gezien hij altijd snode plannen heeft. Maar is het dit keer wel Mark of is er een echt wezen dat op hen jaagt?

In het tweede verhaal, De wraak van de paranormale huisdieren, gaan Pradeep en Tom samen met Sami op zoek naar de schildpad van hun neefje. De weggelopen schildpad heeft speciale krachten en is hen heel dierbaar. Wanneer ze hun zoektocht willen beginnen denken ze als eerste aan Mark, maar hij is door een onbekende oorzaak superlief en attent geworden. Mark wil ook meehelpen zoeken. Tijdens het weghangen van de ‘vermist’-poster zien ze dat er nog veel meer dieren vermist zijn. Vermiste katten, vogels, slangen, gerbils, konijnen, cavia’s, hagedissen en zelfs wandelende takken. Gezien Mark er niet achter kan zitten verdenken ze Pradeeps kwaadaardige broer Sanj, maar hij zit op een kostschool ver van hen vandaan dus dat is onmogelijk.
Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze een mysterieus meisje, genaamd Megaslimme Meid, die ook al grondig onderzoek heeft gedaan. Ze laat hen de verbanden zien die ze heeft gelegd; de vermiste huisdieren komen allemaal uit een specifiek gebied en ze hebben allemaal speciale krachten. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden; waarom zijn de dieren ontvoerd, wie heeft de dieren ontvoerd en waar zijn ze? Ze besluiten om Frankie als aas in te zetten, maar is dit wel een goed idee?

De personages in dit boek zijn erg uniek; vooral Frankie. Hij is nergens van onder de indruk en heeft een hekel aan Toms broer Mark, die hem in het verleden geprobeerd heeft te vermoorden. Hij is gek op groen eten en het hypnotiseren van mensen. Ook de twee slechteriken die steeds weer vol sluwe, maar zeker originele kwaadaardige plannen zitten; de broers van Tom en Pradeep, zijn origineel bedacht.
Tom en Pradeep zijn twee slimme vrienden die graag op onderzoek uitgaan en alles doen om geheim te houden dat Frankie een zombie goudvis is. Ze hebben een hele hechte band die je als lezer kan voelen.

De twee verhalen zijn spannend, grappig en zeker uniek. De hele reeks van ‘Mijn dikke vette zombiegoudvis’- boeken zijn erg leuk om te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar die van fantasie, humor en avontuur houden!

De zwart/wit illustraties zijn grappig en gek, zoals we gewend zijn van Mo O’Hara. En rechts onderaan elke pagina staat een kleine 6 pagina-tellende ministrip van Frankie die zich steeds herhaalt. Leuk en speels!

Over de auteur:
Mo O’Hara groeide op in Pennsylvania, maar woont nu in Londen, waar ze werkt als schrijfster, actrice en verhalenverteller. Ze bezoekt veel theaters en scholen in het hele Verenigd Koninkrijk. Mo en haar broer hebben ooit zelf een goudvis weer tot leven gewekt (echt gebeurd!).

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048863136
Pagina’s: 190
Prijs: €16,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.