Mo en Tijger gaan met papa, mama en Mo’s broertje Sem op reis naar het huis van opa in de duinen! Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog van alles worden geregeld: de koffers moeten worden gepakt, papa moet broodjes halen en Tijger moet worden uitgelaten. Als ze dan eindelijk met z’n allen onderweg zijn met de oude bus die papa heeft opgeknapt, horen ze opeens boem! en komt de bus met een klap tot stilstand… Zouden ze nog wel op tijd aankomen?

Groei mee met Mo en Tijger: van AVI-niveau E3 naar niveau M5!

Terwijl papa en mama druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor ze kunnen vertrekken, is Mo’s 4-jarige broertje Sem alleen maar stout. Mo wil niet dat hij op deze manier de reis vertraagt en doet zijn best alle rommel die Sem maakt op te ruimen.
Dan is het eindelijk zover en begint de verre reis naar opa’s nieuwe huis. Ze rijden in een grote oude bus die papa van een vriend gekregen heeft.

Als ze nog maar net onderweg zijn rijd papa met de bus tegen een paal aan en moet de auto weggesleept worden. Nu ze moeten wachten op de monteur zit er voor de familie niets anders op dan te overnachten in een hotel. Wanneer ze daar gesetteld zijn en even door het dorpje wandelen, word er een vrouw beroofd van haar tas. Gelukkig wil Tijger de speurhond ook tijdens zijn welverdiende vakantie werken en hij zet de jacht in op de dief. De jongens verdienen ijsjes als Tijger de man voor de politie weet op te sporen en alles komt goed.

Wanneer ze de volgende dag met een half gerepareerde auto hun reis vervolgen begeeft de motor het. Wat een pech! Nadat ze door een lieve boerin naar haar boerderij worden gesleept en haar auto mogen lenen, komen ze na een lange rit eindelijk bij opa aan. Opa is echter nergens te bekennen… kan speurhond Tijger ook opa opsporen?

Het mooie van Mo en Tijger gaan op reis is dat de verhalen je kind helpen groeien van AVI E3 naar AVI M5. Het boek is opgesplitst in vijf hoofdstukken die in moeilijkheidsgraad toenemen. Zo bestaat het eerste hoofdstuk uit korte eenvoudige zinnen in een groot lettertype en eindigt het boek met een klein lettertype en hele lange zinnen met moeilijke woorden erin. Bij elk hoofdstuk is het leesniveau aangegeven, wat tevens terug te vinden is voorin het boek.
De band en de scenes tussen de broers zijn hilarisch en herkenbaar. Vooral de ruzie onderweg in de auto tussen Sem en Mo is heel herkenbaar voor ouders! Het verhaal word de laatste twee hoofdstukken langzaamaan spannend. Met name wanneer ze opa niet kunnen vinden neemt de spanning ineens snel toe.
Mo is een lief personage dat verantwoordelijk en verstandig is, terwijl zijn broertje daarentegen stout is en zijn grenzen uittest. Dit zorgt voor een mooi contrast en een grappige combinatie qua personages. De hond Tijger wist in het eerste boek alle kinderhartjes al te veroveren en ook in deze tweede bundel is hij weer de grote ster.
De illustraties zijn vrolijk en ondanks de autopech-scenes niet al te spannend. Leren lezen is makkelijk met Mo en Tijger!

Over de auteur:
Elisabeth Mollema (1949) schreef al meer dan 70 kinderboeken en werd een aantal keer getipt door de Nederlandse Kinderjury. Ze schreef onder andere de spannende boeken voor 8+ over Siggi & de Vikingen: De vloek van Freya en De steen van Eileen.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048847853
Pagina’s: 170
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5cbee044510b2_selected-products” products=”9200000104788462″ name=”Mo en Tijger gaan op reis – Elisabeth Mollema” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.