image
You will always be my pretty girl…’ Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire alsnog de waarheid over de verdwijning van haar zus ontdekt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Karin Slaughter bekroont haar werk met deze superieure, duistere thriller over onvoorwaardelijke trouw en de kracht van zusterliefde.

Claire Scott is een gelukkig getrouwde vrouw van achtendertig jaar, die haar dagen slijt met tennissen. Het interesseert haar niet zoveel hoe haar echtgenoot Paul Scott aan zijn rijkdom komt. Ze wonen in een prachtige villa, voorzien van alle mogelijke moderne snufjes.
Haar zus Lydia Delgado van eenenveertig daarentegen heeft een verleden vol drank en drugs. Ze is weduwe en woont met haar dochter Dee van zeventien in het huis naast haar vriend Rick.
De beide zussen hebben al jaren geen contact meer, maar als Anna Kilpatrick vermist wordt, denken ze allebei aan hun oudste zus Julia, die al vierentwintig jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het hele gezin Carroll is door dit noodlot ruw uit elkaar gescheurd. Vader Sam pleegde zelfmoord en moeder Helen heeft geen contact meer met Lydia en ziet Claire maar zelden.
Dan slaat voor Claire het noodlot toe. Paul wordt in een obscuur steegje doodgestoken. Tijdens de begrafenis wordt er in de villa ingebroken…
Vanaf dat moment komt Claire terecht in een rollercoaster van gewelddadige ontwikkelingen. Niemand kan ze nog vertrouwen. En niets is meer wat het lijkt…

Zoals we van Slaughter gewend zijn, nu ook weer een prachtige cover van ‘Mooie meisjes’. Een bleek vrouwengezicht met een eng insect.
‘Mooie meisjes’ is géén onderdeel van een serie, zoals de ‘Atlanta’ reeks met Will Trent of de ‘Grant County’ reeks met Sara Linton. Het is een stand-alone thriller.
Nederland kreeg de primeur voor deze nieuwe Karin Slaughter, die veel ‘geweld en seks’ beloofde. Omdat ik de vorige series allemaal gelezen heb, kan ik met een gerust hart zeggen dat het allemaal wel meevalt. Niet méér dan in haar vorige thrillers, wel extremer.
Maar je bent Karin Slaughter fan of niet. En ondergetekende is er een. Als geen ander weet Slaughter de spanning langzaam op te voeren, ondanks de vrij lange hoofdstukken. Als je daarbij de hoofdpersonages een eigen gezicht weet te geven en ondanks de nogal uiteenlopende karaktereigenschappen tot de laatste bladzijde blijft boeien, hoor je bij de top. Daarbij heeft ze een prettige schrijfstijl. Erg mooi door het verhaal verweven vind ik de hoofdstukken met de brieven van wijlen vader Sam, die hij aan zijn verdwenen dochter schreef. Al met al een echte Slaughter, ik heb er wederom van genoten.

Karin Slaughter (1971) groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is de auteur van onder andere Nachtschade, Zoenoffer, Een stille koude huivering, Trouweloos , Triptiek, Onaantastbaar, Versplinterd, Genesis, Verbroken en Gevallen. Haar weergaloze thrillers worden in achtentwintig landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten. In totaal werden van haar boeken in Nederland al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf ze internationaal de titel ‘Koningin van de suspense’, lof van haar collega-misdaadschrijvers en een schare trouwe fans.

Uitgeverij: Cargo
ISBN (paperback): 9789023491095
ISBN (ebook): 9789023491590
Aantal pagina’s: 418
Prijs paperback: € 22,90
Prijs ebook: € 7,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.