image
Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Officier van justitie Jana Berzelius wordt ingeschakeld bij een drugszaak, waarbij een bolletjesslikker om het leven is gekomen door een opengebarsten bolletje. Deze vrouw reisde niet alleen, maar met een andere vrouw die plotseling is verdwenen. Jana ontdekt al snel dat Danilo met deze zaak te maken heeft. Ze is met Danilo opgegroeid, maar koestert alleen maar wraakgevoelens tegen hem en wil hem uit haar leven. Om haar eigen verleden geheim te houden en haar toekomst te beschermen. Daarom wil Jana kost wat kost deze zaak oplossen voordat rechercheurs Henrik Levin en Mia Bolander erachter komen wie de geheimzinnige drugsdealer is, die ‘opa’ wordt genoemd en de sadist die de jonge bolletjesslikkers op een geheime plek verborgen houdt. Zou het haar lukken…?

Na Schepp’s ijzersterke debuut ‘Memento’ was ik blij verrast om in ‘Narcotica’ dezelfde personages tegen te komen. Het verhaal gaat verder waar het eindigt in ‘Memento’.
Jana Berzelius, officier van justitie, is lang geleden geadopteerd door voormalig procureur- generaal Karl Berzelius en zijn vrouw Margaretha. Om de een of andere reden, die nu steeds duidelijker wordt, heeft het nooit geboterd tussen hem en Jana.
Jana woont op zichzelf en houdt erg veel van haar werk. Maar als ze op een dag deze zaak in haar schoenen geschoven krijgt en ontdekt dat Danilo erbij betrokken is, word ze onzeker en komt haar gruwelijk verleden weer bovendrijven.
Personages worden in ‘Narcotica’ goed uitgediept, je komt steeds meer te weten over Jana, Henrik en Mia. Verder lopen er verschillende verhaallijnen door elkaar in korte hoofdstukken, waardoor het op geen enkel moment verveelt.
Schepp heeft een mooie en beeldende schrijfstijl, die prettig leest. Mede door te schrijven over actuele onderwerpen zoals drugssmokkel en kindermisbruik en dit ook nog weet te verpakken in een spannende thriller, is volgens mij met vlag en wimpel geslaagd. We gaan nog veel horen over deze Zweedse auteur.
‘Narcotica’ is weliswaar een vervolg op ‘Momento’, maar toch zijn de delen afzonderlijk te lezen. Maar als je echt geïnteresseerd bent raad ik aan om de delen in volgorde te lezen. In het voorjaar van 2017 wordt namelijk het derde deel verwacht.

Emelie Schepp werkte jarenlang als communicatie- en marketingspecialist. Daarnaast was ze altijd bezig met schrijven. Ik 2015 debuteerde zij met haar eerste thriller met officier van justitie Jana Berzelius in de hoofdrol, Memento. In 2016 kwam het tweede deel uit in deze serie, Narcotica.
Ze is in haar thuisland Zweden uitgeroepen tot Crime Writer of the Year 2016; tevens won ze de Crimetime Specsavers Award.

Uitgeverij: De Fontein.
ISBN: 9789026140563
Aantal pagina’s: 320
Prijs: €16,99
Prijs e-book: € 9,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_57dfe087a9084_selected-products” products=”9200000057111493″ name=”Narcotica” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.