WAFELTJE + MOCHI – WEET WAT JE EET!

Wat is het recept voor vriendschap?
Ga mee op een fantastisch voedselavontuur met Wafeltje en Mochi, die je kent van de Netflix-serie gecreëerd door Erika Thormahlen en Jeremy Konner.
Een heerlijk prentenboek met een inleiding door Michelle Obama.

WAFELTJE + MOCHI – EEN HEERLIJK FEESTJE!

Kennedy is een vriendin van Wafeltje en Mochi. Ze houdt ontzettend van augurken. Die smaken zo lekker zuur! Daarom willen Wafeltje en Mochi augurken voor haar maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

WAFELTJE + MOCHI – EEN REGENBOOG VAN SMAKEN: KLEURBOEK.

Wafeltje en Mochi zijn beste vrienden. Ze werken samen in een supermarkt en dat gaat meestal heel goed! Tot ze op een dag per ongeluk alle kruiden en specerijen verkeerd stickeren… O o, de klanten denken dat ze gratis zijn en nemen alles mee!

Met de kruiden en specerijen verdwijnen ook alle kleuren uit de supermarkt, want eten zonder kruiden is als een wereld zonder kleuren. Wafeltje en Mochi moeten zo snel mogelijk nieuwe kruiden en specerijen vinden om de kleuren terug te brengen naar de supermarkt! Zal het ze lukken?

Drie vrolijke en leuke boeken die kinderen vanaf 4 jaar van alles leren over eten, koken, specerijen en kruiden!
In Bevroren Voedselland wonen twee beste vrienden, genaamd Wafeltje en Mochi. Ze zijn dol op alles wat met eten te maken heeft: het koken, bakken en proeven ervan. Alleen is alles in Bevroren Voedselland koud en ijzig. IJs als ontbijt, lunch en avondeten is nou niet bepaald verrukkelijk en vers.
Als ze op een dag in een supermarkt belanden begint het lekkerste avontuur van hun leven. Ze willen bevriend raken met iedereen en willen dit doen door het bakken van hun lievelingspizza. Alleen heeft niemand in de supermarkt zin in een ijspizza. Gelukkig werkt iedereen samen en creëren ze de lekkerste pizza die ze ooit hebben gegeten!

Naast het feit dat een kind mee wordt genomen naar de supermarkt en daar van alles over leert, leren kinderen in dit boek ook hoe een pizza wordt gemaakt; van het oogsten van tarwe tot het maken van mozzarella. Ook dat er drie verschillende kleuren zout bestaan en dat zout bitter eten beter laat smaken en zoet eten zoeter kan maken.

In het dunne hardcover boekje Een heerlijk feestje! werken Wafeltje en Mochi ondertussen in de supermarkt, samen met hun vrienden. Wanneer Wafeltje de laatste pot augurken laat vallen is Kennedy erg verdrietig, want ze wil heel graag augurken op haar feestje. Wafeltje en Mochi gaan gelijk op zoek naar een augurkenplant. Maar Bijtje leert hen dat augurken niet aan planten groeien, maar dat je ze zelf moet maken. Terwijl iedereen meehelpt bij dit proces, blijkt het dat het alsnog vijf dagen zal duren voor het augurken zijn… hoe gaan ze dit probleem oplossen?

Een heerlijk feestje! zit net als Weet wat je eet! vol vrolijke illustraties en ook wat grappige scenes waarbij ongelukjes kinderen aan het lachen weten te maken. De vrolijke gezichtjes en het unieke voorkomen van Wafeltje en Mochi zorgen voor een grote aaibaarheidsfactor.

Het dikke soft cover kleurboek Een regenboog van smaken is een volledig verhaal en kleurboek in één, waarbij je op elke rechterpagina een paar zinnen vind en daaronder een kleurplaat of kleuropdracht voor de jonge lezers. Ook hier moeten Wafeltje en Mochi een probleem op de werkvloer oplossen. Deze keer verliest de wereld zijn kleur, omdat er geen kruiden en specerijen meer zijn. Ze reizen naar Californië, waar ze een kruidentuin bezoeken en van een tuinier alle uitleg krijgen die ze nodig hebben. Vervolgens reizen ze voor specerijen naar Venetië, waar ze een specerijenwinkel bezoeken. Zo krijgen ze genoeg specerijen en kruiden om de supermarkt weer te redden.

In dit kleurboek leren kinderen alles over het gebruik van kruiden en op welke manier het eten nog lekkerder kan laten smaken. Daarnaast worden ze betrokken bij het verhaal, omdat zij helpen alles weer kleur te geven.
Het fijne van dit kleurboek is dat elke linker pagina leeg is, waardoor je kleurplaten niet doordrukken op de andere pagina’s. Dit werkt voor kinderen heel fijn!

Deze serie boeken van Wafeltje en Mochi gaat over de herkomst van eten, het bereiden van eten en vooral het samen eten en genieten van het delen.
Ik ken de originele serie niet, maar ik weet wel dat hij populair is op Netflix. De verhaaltjes laten zien hoe eten en nieuwe smaken vrienden en familie bij elkaar kunnen brengen en ze staan vol schattige en kleurrijke prenten van Sarah Rebar.
Weet wat je eet! heeft tevens een leuke inleiding door Michelle Obama, wiens foto ook schittert op de achterflap van het boek.

Wafeltje + Mochi – Weet wat je eet! – Christy Webster & Sarah Rebar
ISBN: 978 90 488 6329 7
Pagina’s: 40
Prijs: €14,99 | Ook als ebook

Wafeltje + Mochi – Een heerlijk feestje! – Frank Berrios & Sarah Rebar
ISBN: 978 90 488 6327 3
Pagina’s: 32
Prijs: €12,99

Wafeltje + Mochi – Een regenboog van smaken: kleurboek. – Christy Webster & Sarah Rebar
ISBN: 978 90 488 6331 0
Pagina’s: 128
Prijs: €9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.