The darkest star’ is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In ‘The darkest star’ komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc ‘gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. ‘The darkest star’ is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor.

Evie is ten dode opgeschreven als haar moeder Kolonel Sylvia Dasher erachter komt dat ze naar Foretoken is met haar vriendin Heidi. Vier jaar geleden woedde er een grote oorlog tussen ‘mensen hatende aliens’ en mensen, de mens had samen met de goede Luxen de strijd gewonnen maar niet zonder veel te veel doden, waarvan Evie’ vader er één van was. Nu leven de goede Luxen openlijk tussen de mensen waar dat voorheen stiekem ging. Foretoken is een club, een plek waar iedereen binnenkomt, ook de Luxen komen daar veelvuldig. Heidi wilde naar de club om aan Evie haar crush te laten zien, maar daar aangekomen ziet Evie niet alleen Heidi’ crush, ze ziet daar ook een jongen die zo onmogelijk knap is dat haar adem ervan stokt en ze op slag even de weg kwijt is. Luc, zo heet de jongen verteld Heidi haar. Als Evie in haar eentje naast de dansvloer staat word ze ineens meegenomen…. naar Luc. Maar als Evie deze onverwachte ontmoeting al schokkend vond, is het volgende nog schokkender. Er is die avond namelijk een inval van de ATF, Alien Task Force. Luc neemt Evie zonder pardon mee om te ontkomen en Evie is er nog niet achter of ze hem vertrouwd of niet. Hij blijft maar volhouden dat hij geen Luxen is en verteld haar later dat hij een Origin is, een nakomeling van een Luxen en een door Luxen gemuteerd mens. Wanneer er vlak na elkaar twee meisjes verdwijnen is de hele stad in de ban van de zoektocht naar de dader en door de manier hoe het gebeurd is zijn ze er zeker van dat het een Luxen moet zijn. Evie voelt zich veilig bij Luc, maar of dat terecht is…. Ze krijgt dingen over haar ouders te horen die ze nooit had willen horen maar nu ze deze dingen weet slaat twijfel ongenadig toe, want waar heeft haar moeder nog meer over gelogen en voor haar achter gehouden? De waarheid zet haar leven op z’n kop.

De cover past echt bij de vorige serie, Lux. Hetzelfde idee maar net even iets anders. Mooi rosé, zalm en paarse kleuren lopen in elkaar over, met een naast elkaar lopend stelletje erop en ze brengen je in de wereld van ‘Origin’. De vervolg serie van Jennifer L Armentrout over de Origins en hun prachtige voorkomen. De titel is treffend, ook al kom je daar pas laat in het verhaal achter, wat mij wel verbaasde is dat de titel niet naar Nederlands is vertaald want ‘duistere sterren’ had ook niet misstaan in mijn beleving, maar dat kleine feitje doet niks af aan het verhaal, die is echt geweldig. Het lijkt wel alsof er magie in deze boeken is gegoten, ze zijn zo fijn geschreven dat je bijna net zo snel en geconcentreerd gaat lezen als dat je een film zou kijken, ik kom er in ieder geval niet los van. De personages die we in de Lux serie hebben leren kennen komen (uiteraard) in dit boek ook weer voor en geven je meteen het vertrouwde gevoel wat deze boeken zo fijn maken. De humor, de plaagstootjes, de intense gevoelens, alles is er weer, de typische humor die je al kent. Wat er tussen Luc en Evie speelt is minder zoetsappig als toen bij Daemon en Kate maar dat maakt het juist ontzettend tof om te lezen, omdat het wel hetzelfde is maar toch totaal niet. Er zit weer een behoorlijke bak aan humor in en net als de Lux serie moest ik af en toe echt even hardop lachen of grinniken. Als je dacht dat je de complete wereld van de Luxen en Origins al kende heb je het mis, Armentrout zet je een nieuwe wereld voor met nog meer verbijsterende dingen, dingen die je niet zag aankomen en dingen die je doen smachten naar meer. Elke keer weer zit ik vanaf de eerste bladzijde aan mijn boek gekluisterd, het word zo ‘echt’ gegeven dat je je kunt voorstellen dat het echt is en dat maakt ook (voor mij in ieder geval) dat je het met zo ontzettend veel plezier leest…. of nou ja eigenlijk verslindt, want gewoon lezen is geen terechte aanduiding voor deze boeken. In mijn beleving is deze serie op zich wel apart (los) te lezen van de Lux serie omdat alles op een mooie duidelijke manier word herhaald, maar omdat het gewoon toffer is om al te weten waar dingen over gaan of wie bepaalde personages zijn, zou ik echt aanraden om de Lux serie er gewoon voor te lezen (en ook omdat het gewoon ontzettende goede series zijn). Lux is een van mijn favoriete series van de laatste tijd en na dit eerste deel van de Origin serie gelezen te hebben denk ik dat ik deze serie er ook bij mag zetten, echt super tof geschreven, origineel, liefdevol,spannend en alles dat je nog meer zou kunnen verzinnen. Zelfs de boekenleggers die je er altijd bij krijgt zijn ontzettend mooi en echt een must have om erbij te hebben en houden. Al met al weer een voltreffer van Armentrout en ik wacht met smart op het volgende deel die ‘Burning Shadow’ gaat heten en in het najaar van 2019 uitkomt.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789401915854
Pagina’s: 416
Prijs: € 18,-

[bol_product_links block_id=”bol_5d4bca0d58084_selected-products” products=”9200000107853874,9200000109121563″ name=”The darkest star” sub_id=”Jennifer L. Armentrout” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.