Stop de Tijd!
Stel je voor dat je de tijd stil kon zetten…
De hele wereld bevriezen. Wat zou jij dan doen?

De vriendjes Poes en Snoezie laten in dit verhaal een wel heel bijzonder trucje zien.
En daarna is het tijd voor… KATTENkwaad!

Beste vrienden Poes en Snoezie houden van lekker eten en avontuur. Poes kan een nieuw trucje, ze kan namelijk de tijd stil zetten. Als ze dit demonstreert aan Snoezie blijkt de wereld wel heel gek te zijn als iedereen bevroren is; een hond die stil staat terwijl hij plast, een meisje dat in de lucht blijft hangen als ze van de schommel springt. Alles en iedereen is muisstil. Dus wat besluiten de twee vrienden te doen? Ze eten het ijs van iemands hoorntje op, verven Boris de Boerderijhond roze, zetten in alle huizen de radio hard aan en halen nog veel meer streken uit.
Snoezie is iets zachter van aard dan Poes en helpt ook nog een jongen met zijn ballon te herenigen.
Als ze eenmaal uitgeput zijn van hun drukke dag zet Poes de tijd weer op gang… en breekt de chaos uit. Weten de inwoners dat zij verantwoordelijk zijn voor alle streken die ze hebben uitgehaald?

De giechelende dikke Snoezie is het eerste wat je opvalt aan de leuke cover, vervolgens zie je Poes de torenklok verplaatsen en als je beter kijkt zie je op de achtergrond van alles gebeuren (wat ook in het verhaal terugkomt). Snoezie heeft een hoog Dikkie Dik gehalte, al is hij toch best ondeugend. Sommige grapjes die ze uithalen zijn eigenlijk geen kattenkwaad meer te noemen, maar gaan eigenlijk te ver. Maar eerlijk is eerlijk; alles kan in een boek waarin je de tijd stil zet. Bij ons thuis gaf het na het lezen stof tot nadenken; wat zou jij doen als je de tijd stil kon zetten en waarom? Het is hierdoor een leuk boek om nog even op voor te borduren met je kind.
Wij hebben zelf poezen dus de kinderen vinden het geweldig om naar de plaatjes te kijken en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Het verhaal zelf is natuurlijk geniaal en erg ondeugend. Een keer wat anders dan brave poezen, want in de werkelijkheid kunnen poezen ook erg veel kattenkwaad uithalen.

Het verhaal bestaat uit makkelijk te begrijpen zinnen en een groot lettertype.
De illustraties zijn vrolijk van kleur en vooral Poes en Snoezie zijn erg schattig getekend. De lezer leert de wijk waarin de poezen wonen kennen aan de hand van de tekeningen en het verhaal. Stilstaande elementen zijn weergegeven met sterretjes. Hierdoor vallen zelfs dieren op die je anders over het hoofd had gezien, zoals de vogels en de vissen.
Ook een leuk detail zijn de eerste en de laatste pagina’s van dit boek, die buiten het verhaal vallen, maar toch heel erg grappig geïllustreerd zijn.

Poes & Snoezie; Stop de tijd! is voor kleine poezenliefhebbers vanaf 4 jaar.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051166712
Pagina’s: 32
Prijs:€14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5bba501f3cd4b_selected-products” products=”9200000095605112″ name=”Poes & Snoezie; Stop de tijd! – Marloes Kemming & illustraties van Belinda Jordens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.