Prettig afvallen met Greet

“Prettig afvallen met Greet” heeft meer dan 350 gezonde, slanke en eenvoudige recepten. Ze passen bij een gezonde eetgewoonte en bij een verantwoorde manier van afvallen. De recepten zijn gerangschikt in 11 hoofdstukken (bijv. vlees, pasta’s, salades) en een aantal thema’s als barbecue, fondue, Kerstmis en uit eten.

Bij elk hoofdstuk vindt u bij of tussen de recepten nuttige voedingsadviezen, tips en informatie.
Zonder overdrijven hoort dit boek in elk gezin, in elke keuken thuis.

Prettig afvallen met Greet begint met een uitgebreide verantwoording waarin Greet vertelt hoe ze tot dit uitgebreide receptenboek is gekomen. Ze is inmiddels ruim 25 jaar voeding- en ervaringsdeskundige en heeft vele mensen geholpen hun gezonde gewicht te bereiken. Greet is naast succesvol receptenschrijfster namelijk ook directrice van de landelijke afslankorganisatie Dream Line. Prettig afvallen met Greet is niet haar eerste boek, eerder maakte zij het succesvolle dieetboek Op weg naar een verantwoord gewicht met Greet. Nu is er dan Prettig afvallen met Greet, een boek met meer dan 350 gezonde recepten voor alle dagen van het jaar.

Het receptenboek is erg uitgebreid want er staat een hoop meer in dan enkel en alleen recepten. Na de verantwoording van Greet volgt een menuplan, inclusief uitleg van de Kcal voor mannen en vrouwen, een weekplan, dagmenu en informatie over gezonde voeding en de schijf van vijf. Handig zijn de 4 seizoenweeklijsten, een overzicht van een week elke dag een gezonde maaltijd per seizoen. Dan volgt een hoofdstuk over ontbijt & lunch, het belang van een goed ontbijt en lichte lunch, uiteraard met vele heerlijke recepten. De rest van Prettig afvallen met Greet staat bomvol heerlijke recepten, keurig verdeeld per onderwerp als vlees, vis en vegetarisch, maar ook tips en recepten voor feestdagen en vakanties ontbreken niet. Natuurlijk is er ook ruimte voor extra recepten voor desserts, gebak en koekjes. Aan het einde van het boek vertellen twee cursisten hun verhaal hoe zij met behulp van Dream Line hun gezonde gewicht wisten te bereiken. Het boek sluit af met een handige indexlijst waar je alles gemakkelijk terug kunt vinden.

Naast dat Prettig afvallen met Greet een heel handig receptenboek is, is het ook een mooi receptenboek. Het receptenboek bevat tal van mooie foto’s, van de gerechten die je kunt maken, maar ook kiekjes uit het privé leven van Greet. Dit zorgt ervoor dat je niet, zoals vaak het geval is bij dieetboeken, streng wordt toegesproken maar meer het idee hebt dat een gezond gewicht bereiken ook gepaard kan gaan met lekkere dingen en vooral gezelligheid. Naast de recepten en foto’s tref je diverse bladzijden weetjes over voeding aan. Zo valt te lezen waar Ratatouille vandaan komt en hoe Carpaccio is ontstaan. Ook staan er tips in waar je veel aan hebt. Zo loodst Greet je de feestdagen en vakanties door met lekkere suggesties die geen extra kilo’s opleveren en vertelt ze dat je gerust naar de Chinees kunt gaan, maar kieskeurig moet zijn met wat je daar eet.

Zelden zag ik zag ik zo’n uitgebreid receptenboek vol informatie en tips. Wil je een gezond gewicht, maar toch lekker lijven eten, dan is Prettig afvallen met Greet zeker een aanrader.

Uitgeverij: De Vlinder
ISBN: 9789081230728
224 pagina’s
Prijs: € 16,95

[bol_product_links block_id=”bol_567ac1cddbbbb_selected-products” products=”9200000000051159″ name=”Prettig afvallen met Greet – Greet van de Pol –Pouwels” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

1 reactie op Prettig afvallen met Greet – Greet van de Pol –Pouwels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.