image
Op een afgelegen boerderij worden de lichamen van een moeder en haar dochter gevonden. De een is toegetakeld met meerdere messteken, de ander ligt er sereen bij. Psycholoog Joe O’Loughlin wordt tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek als een van zijn voormalige studenten het werk van de politie in de weg zit door gevoelige informatie naar de pers te lekken. Hij ontdekt al snel een overeenkomst tussen de moorden en een serie gewelddadige aanvallen, zelfs zijn dochter raakt betrokken bij het onderzoek. Er zijn meerdere verdachten, en terwijl de onrust toeneemt wordt de zaak alleen maar ingewikkelder: niets is wat het lijkt en Joe weet meer van de nietsontziende en onvoorspelbare moordenaar dan hij zelf doorheeft…

Professor Joseph O’Loughlin is klinisch psycholoog. Hij lijdt aan Parkinson. Hij wordt desondanks gevraagd door hoofdinspecteur Ronnie Cray om mee te werken aan een ingewikkelde moordzaak.
In eerste instantie heeft hij hier weinig zin in omdat hij een mogelijkheid ziet om zijn huwelijk te redden en zijn dochters weer meer te zien. Maar als hij een kijkje neemt in de boerderij in Somerset, waar de lijken van moeder Elisabeth Crowe en haar dochter Harper gevonden zijn, is zijn interesse gewekt.
Hij vraagt zijn goede vriend en ex-politieagent Vincent Ruiz om hem te assisteren.
Joseph (Joe) besluit om aan beide zaken zijn aandacht te schenken, zowel aan de moord als aan zijn huwelijk met Julianne.
Maar het onderzoek naar de dubbele moord is vreselijk gecompliceerd en het lijkt erop dat er steeds meer verdachten bijkomen. Ondertussen krijgt Julianne slecht nieuws. Joe probeert er ook nog eens zoveel mogelijk te zijn voor haar en hun dochters Charlie en Emma.
Er wordt aan verschillende kanten aan Joe getrokken, maar hij ontdekt toch een verband in de moordzaak.
Charlie wil graag in de voetsporen van haar vader treden en gaat graag met Joe mee op onderzoek. Als ze een nieuw spoor ontdekt, gaat ze alleen op pad. De problemen blijven zich opstapelen voor Joe en Ruiz.

Dit is mijn eerste kennismaking met Robotham en wat voor een. Als je met de allereerste pagina de lezer al zo aan je boek weet te binden, ben je een verdomd goede thrillerauteur.
‘Sluit je ogen’ begint met een cursief gedrukte proloog, geschreven door de moordenaar. De cursief gedrukte hoofdstukken keren regelmatig terug en zorgen ervoor dat je je ogen echt niet sluit. Snoeihard en razend spannend.
De personages zijn goed uitgediept. Behalve wat ze beroepsmatig meemaken, leer je ze ook privé erg goed kennen. Vooral het personage van Joe, tegen wil en dank veroordeeld door Julianne voor zijn misstap jaren geleden. En natuurlijk de vervelende gevolgen van de Parkinson. Hij krijgt het behoorlijk voor zijn kiezen in deze spannende thriller.
Dat is wat deze thriller zo bijzonder maakt. Aan de ene kant het verre van perfecte leven van de hoofdpersonages met al hun beslommeringen, aan de andere kant een gewetenloze, niets ontziende seriemoordenaar. Dit alles samenvloeiend in een superspannend verhaal, dat op geen enkel moment saai wordt. Op het einde van het boek de toch nog onverwachte plot, waarbij je nagelbijtend op het puntje van je stoel zit te lezen…
Een dikke, vette aanrader!

De Australische journalist Michael Robotham (1960) reisde jarenlang de wereld rond als onderzoeksjournalist. Hij schreef meerdere zeer succesvolle psychologische thrillers en zijn werk wordt in meer dan twintig landen vertaald. Met zijn voorlaatste thriller ‘Leven of dood’ won hij de prestigieuze Gold Dagger Award.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023499695
Aantal pagina’s: 384
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_57a089de4f03a_selected-products” products=”9200000057137899″ name=”Sluit je ogen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.