naamloos-1klein
In Sneeuwstorm gaan de vriendinnen Elouise, Nora en Sophie met school op wintersport. Ze hebben de grootste lol en Elouise heeft ook nog eens sjans van een superknappe skileraar. Op een middag besluiten de vriendinnen en Tim, de ex van Elouise, niet bij de groep te blijven maar off piste te gaan skiën. Superspannend, totdat Nora ten val komt en hulp nodig heeft. Wanneer Tim en Elouise hulp gaan halen, barst er een sneeuwstorm los en Tim keert alleen terug. Waar is Elouise gebleven? En wie heeft er wat met haar verdwijning te maken? Sneeuwstorm is de derde titel van Eva Burgers in de spannende lijn Kluitman jeugdthrillers. Het is weer een echte ‘Burgers’ waarin de setting heel herkenbaar is voor de lezers en er tot het einde een beklemmende sfeer hangt, met veel verdachten.

Eloise, de bijdehante Nora en de ietwat nerveuze Sophie zijn een week op wintersport in Oostenrijk met school. Vooral Sophie heeft er erg veel zin in want die gaat eigenlijk nooit op vakantie. Nora is degene die het bijdehandst is en Eloise zit er een beetje tussenin. Ook Tim gaat mee, hij heeft verkering met Eloise gehad maar dat is nu uit, dat vindt hij nog steeds lastig. Wanneer ze in Oostenrijk aankomen begint de volgende dag het ski avontuur, de meiden hebben een knappe skileraar die Jeffrey heet maar Sophie en Tim krijgen nog beginnersles dus die gaan een andere kant op. Wanneer ze hun eerste après ski avondje hebben doet de skileraar ineens ontzettend vreemd tegen Eloise, alsof hij haar al kent naar dat is helemaal niet zo. Ook Tim zegt vage dingen, zoals dat hij haar al in de kroeg gezien had maar in een andere jas, en hij doet ook raar, alsof hij nog steeds boos op haar is omdat ze het heeft uitgemaakt. Dan is er ook nog de zwerver die altijd bij de passage zit en haar altijd zo raar aankijkt en waar Eloise nooit zomaar langs kan lopen zonder iets te geven, want met deze kou buiten zitten is vreselijk. Alles gaat verkeerd wanneer Eloise, heel dom, in haar eentje nog een laatste keer de piste af wil. De zoektocht die dan volgt is vreselijk voor haar vriendinnen en Tim. De jongeren gaan zelf ook nog op onderzoek uit omdat zij hun eigen verdachten al hebben, maar of dat erg goed uitpakt?

Een zenuwslopend en ontzettend spannend verhaal. De ontknoping is ronduit bizar maar ook mooi. Het verhaal steekt goed in elkaar en blijft spannend tot het eind. De personages en omgevingen zijn erg goed uitgewerkt en dat maakt dat je het verhaal voor je kunt zien alsof je naar de ervan film bent. Een zeer waardig verhaal om tussen je jeugd thrillers te hebben staan en voor Eva een verhaal om trots op te zijn.

Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020609554
Pagina’s: 160
Prijs: € 13,99

[bol_product_links block_id=”bol_568ffd7552dcc_selected-products” products=”9200000046472249″ name=”Sneeuwstorm – Eva Burgers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.