hemelse vlammen

Het gevaar ligt weer op de loer.
Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, moeten Clary, Jace, Simon en hun vrienden vechten tegen het grootste kwaad dat de Nephilim ooit hebben gezien: Clary’s eigen broer. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan, maar misschien is de oplossing hiervoor in een andere wereld te vinden.
In dit zesde en laatste deel van de Kronieken van de onderwereld-serie zullen er doden vallen en geliefden worden opgeofferd, en zal de hele wereld veranderen…

Dit is de strijd der strijden, nog nooit is een strijd zo heftig en onoverwinnelijk geweest.
Sabastian heeft de helse levensbeker en verandert schaduwjagers daarmee in zogenoemde duisteren. Met de onoverwinnelijke duisterlingen die hij creëert voert hij de strijd en is oppermachtig zou je wel kunnen zeggen.
Alle instituten worden door hem en zijn leger aangevallen en alle overgebleven ongeschonden schaduwjagers moeten voor hun veiligheid naar Idris.
In Idris word heftig gediscussieerd over hoe ze de komende strijd moeten aanpakken en hoe ze Sabastian kunnen verslaan, als dat al mogelijk is.
Sabastian zelf heeft er en geduchte medestander bij gekregen waardoor alles nóg gevaarlijker en moeilijker word als wanneer hij alleen had geweest.
In Idris is iedereen in staat van opperste paraatheid wanneer er een duistere van Sabastian weet binnen te dringen en de eis van Sabastian verkondigd; hij wil Clary en Jace aan zijn zijde.
Omdat ze die eis absoluut niet willen inwilligen besluiten de vrienden daarom om naar de krochten van de hel af te reizen om Sabastian te overmeesteren maar nog nóóit is er iemand terug gekeerd uit die wereld, waarom zou dat deze keer anders zijn?
Er worden behoorlijke verliezen geleden, aan Sabastians kant, aan de schaduwjagers kant maar het grootste verlies valt te betreuren in het kanp van Clary en haar vrienden en hoe ze daar ooit over heen kunnen komen zonder wonder zou ik niet kunnen verzinnen.

Een ontzettend mooi, spannend, heftig en emotioneel ontroerend maar helaas ook meteen slotdeel in de reeks van de kronieken van de onderwereld.
In de winkel zul je vast denken ‘jeetje wat een gigantisch dik boek’ maar neem hem nu maar gewoon mee want voor je het weet moet je deze fantastisch geschreven wereld weer achter je laten.
De vriendengroep krijgt zo ontzettend veel te verduren dat het de dingen moeilijker maakt maar zeker de vriendschap versterkt, iedereen vertrouwd meer op elkaar en sommige van de groep die elkaar minder of niet zo goed lagen vinden ook hun weg samen en het word ook niet zoetsappig verteld maar zoals het er in de echte wereld ook aan toe gaat in vriendengroepen en dat maakt dit deel zo mooi en ontroerend.
In vele verhalen is het bijna een vaststaand feit dat de goede overwinnen van de kwaden, maar in deze reeks zou ik daar niet al te veel over nadenken want dan kun je je wel eens heftig vergissen, ook dát maakt deze reeks zo bijzonder.
Het is geen standaard goed/kwaad verhaal maar een bijzonder mooi écht verhaal met zijn eigen ingrediënten die hem maken.
Een zeer mooie reeks die zeker het aanraden waard is.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789044344622
Pagina’s: 668
Prijs: € 22,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.