strijd-om-elementia-1-het-recht-van-de-sterkste-sean-fay-wolfe

Het spel Minecraft krijgt iedere dag meer nieuwe spelers. Maar er zijn duistere krachten aan het werk op de Elementia-server. De nieuwe spelers Stan, Kat en Charlie zijn nog maar pas begonnen en nu al zijn ze in gevaar.
De koning en zijn Raad van Operators hebben De Wet van de Enkele Dood aangenomen, waarmee alle lage level-spelers van de server worden verbannen binnen één week na Proclamatiedag. Eenieder die de noobs probeert te helpen, zal het zwijgen worden opgelegd. De deadline van de koning komt steeds dichterbij.
Stan, Kat en Charlie bundelen daarom hun krachten en gaan de strijd aan. Lukt het ze de mysteries van Elementia te ontrafelen en dit gevecht te winnen? De tijd dringt…

De serie Strijd om Elementia is speciaal voor echte Minecraftfans. Het recht van de sterkste is het eerste deel. Hierin bedenkt de koning van Elementia  en de Raad van Operators een nieuwe regel: nieuwkomers worden na één dood uit een leven lager in het spel gezet. Hulp hoeven ze niet te verwachten, wat dit zal worden afgestraft. De nieuwelingen Charlie, Stan en Kat zijn het hier niet mee eens en binden de strijd. Ze zijn vast van plan om van Elementia een betere plek te maken. Samen met hun medestanders gaan ze naar Element City en proberen ze de koning van zijn troon te stoten. Dat gaat uiteraard niet zo gemakkelijk en een avontuurlijke Minecraftstrijd is het gevolg.

Zoals gezegd is het verhaal gebaseerd op het populaire spel Minecraft. Zo komen er voor echte gamers bekende factoren en spelelementen voorbij. Maar ook voor mensen die (nog) niet bekend zijn met Minecraft is dit een leuk boek om te lezen. Dit boek is vooral erg geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen lezen steeds minder, maar door deze serie wordt je als het ware de Minecraft wereld mee ingetrokken, wat voor deze kinderen wellicht een extra stimulans tot lezen kan zijn. Verder is Het recht van de sterkste gewoon een spannend en avontuurlijk verhaal, of je nu fan van Minecraft bent of niet.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000349449
478 pagina’s
Prijs € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_57d42107af96e_selected-products” products=”9200000050008608,9200000051647674″ name=”Strijd om Elementia 1 – Het recht van de sterkste – Sean Fay Wolfe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.