foto2

Had Arcturus dat zojuist gedaan? Deze demon opgeroepen? Maar dat was iets wat alleen edelen konden … toch?

Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunst van het oproepen van demonen wordt onderwezen aan kinderen van adel. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid, en dat bevalt de edelen allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

foto1

Vanuit het armenhuis werd Arcturus verkocht aan een herbergier als staljongen. Zijn leven daar is echt vreselijk, hij heeft het nog slechter dan in het armenhuis. Arcturus wil daarom ook zo snel mogelijk ontsnappen. Maar op het moment dat hij net weg wilde gaan, komt er een jonge rijke edelman langs op zijn paard. Het paard zou zijn ontsnappoging alleen maar versnellen en als Arcturus het goed had, zat er misschien ook nog iets bruikbaars in de tassen van het paard. Hij vindt een leren rol. Als hij de tekst die erop vermeldt staat, hardop uitspreekt, roept hij zonder dat hij het door heeft een demon op. Haast kan hij zijn geluk niet op die dag, maar dan gaat het mis. Een Pinkerton neemt hem gevangen en sleurt hem mee naar de koning, Koning Alfric van Hominum. Hij wordt beschuldigd van diefstal van de zoon van Lord Favershams.

De demon een canid, die Arcturus had opgeroepen, was bedoeld voor de zoon van Lord Favershams. Vreemd genoeg mocht hij de demon houden. Hij wordt zelfs toegelaten op Vocans en krijgt zijn eigen summonerrol. Zo min mogelijk edelen mochten van het bestaan van deze burger, die demonen kon oproepen, afweten. Onderweg naar Vocans leert hij Elizabeth Cavendish kennen, ze is de eerste edele die aardig tegen hem doet, maar die hem ook raad geeft. “Vertrouw niemand, studeer hard en grijp elke gelegenheid aan die zich voordoet”. Edelen zullen je alleen respecteren als je beter bent dan zij. Naast de edelen leert Arcturus de dwerg Ulfr kennen op Vocans, die hem in eerste instantie als een edele aanziet. Ulfr haatte echt mensen, dus erg spraakzaam was hij niet naar Arcturus. Alle edelen wilden liever niets met Arcturus te maken hebben. Hoe kon een burger een summoner zijn, iets wat puur via de erflijn van alleen edelen, aan de eerstgeborenen kon worden doorgegeven. Maar een paar docenten zagen wel iets in hem en hielpen waar nodig. Arcturus is leergierig en leert snel.

Als Charles, de zoon van Lord Favershams hem uitdaagt voor een duel zegt hij ja. In het armenhuis is hij ook nooit een gevecht uit de weg gegaan. Maar als hij erachter komt dat Charles hele andere bedoelingen met het duel heeft, bedenkt hij zich bijna. Hij besluit toch te gaan, hij moet weten wat Charles zo dringend tegen hem moet vertellen. Maar zodra hij de ruimte binnenstapt weet hij dat dit zo anders gaat aflopen dan dat hij voor ogen had. Hij lukt hem om toch te ontsnappen en als hij bijna Vocans wil verlaten, hoort hij een gil. Een gil vervuld met doodsangst en wat hem tot in zijn ziel raakt. Arcturus hart staat stil… hij kan niet anders… hij moet terug…

Net als voorgaande delen, is de cover weer zo mooi vormgegeven, het is het totaal plaatje van het hele verhaal. “De Outcast” vertelt het verhaal, dat voorafgaat aan “De Nieuweling”, over het leven van Fletchers leermeester Arcturus. Maar ondanks dat er heel veel herkenbaar is uit voorgaande delen, is dit deel ook los van de voorgaande delen te lezen. Nu word je ook duidelijk waarom Arcturus zoveel gelijkenis van zichzelf in Fletcher ziet. Hij is net als Fletcher heel erg behulpzaam en gaat waar mogelijk de strijd aan om zijn vrienden te helpen. Het blijft mij ook iedere keer weer verbazen dat Taran Matharu met zo weinig woorden de omgeving waar het verhaal zich afspeelt, zo gedetailleerd kan omschrijven, echt bijzonder. En je leeft weer met alle personages uit het verhaal mee. Het is een super spannend en avontuurlijk fantasie verhaal, wat het onmogelijk maakt dat je het boek kan neerleggen. Ook dit deel van de Summoner serie is weer een meesterwerk.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9 789000 362264
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b34d3d91e211_selected-products” products=”9200000090845453,9200000090917941″ name=”Summoner Prequel Boek IV – De Outcast – Taran Matharu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.