superhelden1

Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl.
Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala, maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion.

Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd, en alleen de mysterieuze leider Onno weet wat het einddoel is.
Sinds haar vaders zelfmoord doet de veertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen.
Haar lievelingsgame is Superhelden.nl, waar ze de ene highscore na de andere haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat Onno’s plannen met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld…Wanneer Iris het spel uitspeelt krijgt ze van Mr. Oz bericht dat ze naar hem toe moet komen wil ze haar broer, die vastzit voor terreurdreiging, ooit nog zien.
Wel moet ze een smartphone zien te bemachtigen om de cooördinaten te kunnen ontvangen, wanneer ze de smartphone via niet al te eerlijke weg te pakken heeft krijgt ze de coördinaten van Mr.Oz toegestuurd waar ze iemand zal ontmoeten, daar aangekomen treft ze Alex en Marthe.
Wanneer Marthe onthult dat zowel Iris als Alex een test moeten afleggen waar levens mee gemoeid zijn begint het ‘real-life’ Superhelden.nl pas echt.
Iris weet op het nippertje een bom onschadelijk te maken, waarna ze een cruise reis ‘wint’ en die samen met haar moeder doet.
Onderweg op de cruise zegt Marthe a.k.a Fiber dat hier de reis voor haar en Iris eindigt, Iris snapt er niets van maar daar komt ze helaas al snel genoeg achter.

Wanneer Iris bijkomt in de ziekenboeg op het eiland Pala wordt ze door Alex begeleid naar haar cel en beginnen langzaamaan de tests die ze moet halen, wil ze een echte superheld worden.
De tests zijn niet zomaar tests om een superheld te worden, deze tests gaan letterlijk over het feit leven of dood.
Haal je de tests kom je een level hoger, faal je in de test was je blijkbaar toch niet goed genoeg en sterf je.
Iedereen is dan ook zeer verbaast wanneer Iris nog beter is dan ze hadden gedacht en de ultieme test weet te overleven, waardoor ze in level 4 terecht komt.

Dit is een ontzettend vlot en spannend begin van de Superhelden.nl trilogie.
Het leest erg lekker weg, verhaallijnen zijn duidelijk en de hoofdpersonen zijn erg interessant waardoor je zou willen blijven lezen.
Wat ook leuk is, is dat de zogenaamde Mr. Oz de ouderwetse verhalen gebruikt voor zijn eigen tests op Pala waaronder The Wizard of Oz en Indiana Jones.
Zeker de moeite van het lezen waard en wie weet mogen we deze trilogie ook nog wel eens gaan bewonderen in de bioscoop, want die kwaliteiten heeft het zeker.

Uitgeverij: De fontein
ISBN: 9026134843
Prijs: € 9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.