9789026135019-superhelden3-nl-l-LQ-f

Superhelden3.nl is het super spannende derde deel van de trilogie Superhelden.nl van Marcel

Mr. Oz stuurt Iris en Alex voor een levensgevaarlijke missie naar Colorado, waar ze een geheime satelliet moeten kapen.
Volgens Alex wil hun mysterieuze leider hiermee een Derde Wereldoorlog voorkomen, maar haar broer Justin beweert dat Mr. Oz de wereld juist wil vernietigen.
Wie moet Iris geloven: haar broer of de jongen op wie ze al tijden verliefd is?
Wie van de twee moet ze stoppen om de wereld te redden?
En wat gebeurt er met haar beste vriendin YunYun als ze Mr. Oz dwarsboomt?

‘Verfilmings- waardige trilogie’

De strijd tussen Mr. Ozz en de kinderen gaat onverminderd verder.
Het word steeds heftiger, ook omdat Justin nu is opgepakt en Iris er helemaal alleen voor komt te staan en ze zichzelf zonder hulp van Justin moet zien te redden. Iris en Alex worden door MR. Ozz op missie gestuurd naar Colorado om daar de satellieten te bemachtigen en op die manier Mr. Ozz de macht in handen te geven en zo kan hij de wereld redden, beweerd hij. Maar in dit deel schijnt iedereen zijn eigen plan te hebben getrokken en is de vraag vooral ‘wie is er nog te vertrouwen en wie speelt er vuil spel?’

Iris doet een ontdekking over Alex die haar wereld op z’n kop zet en maakt dat ze dat kleine beetje controle dat ze had bijna verliest. Olina en Justin doen er alles aan om de plannen van Mr. Ozz te verijdelen, maar of dat ze gaat lukken is nog maar de vraag nu zijn zusje niet meer weet wat ze wil en niet meer weet wie ze nog kan vertrouwen. Zelfs haar broer kan ze oor haar gevoel niet meer vertrouwen. Fiber blijft achter op Pala om Iria via een chip in haar nek te kunnen ondersteunen met informatie en informatie verder te onderzoeken wanneer nodig. Langzamerhand komen ze achter steeds meer dingen die hun van kruin tot tenen doen huiveren. Het ergste is nog wel dat Mr. Ozz een perfect chantage middel heeft gevonden om Iris te laten doen wat hij wil waardoor Iris niet zomaar de missie kan saboteren of kan overlopen naar de kant die ze eigenlijk wil.

Er gebeuren zoveel dingen in Iris’ leven dat het haar zo drastisch heeft veranderd dat je zelfs als lezer bang van haar word. Alles gaat mis en alles gaat goed, je zult allemaal zelf moeten lezen om erachter te komen wat er volgens plan gaat en wat niet. Dit is het spannendste meest indrukwekkende deel van Superhelden.nl en ik hoop stiekem dat dit niet het laatste deel is. Het eind van het verhaal kun je namelijk op twee manieren bekijken, of een afgesloten trilogie waar alles aan z’n eind komt of een open eind waardoor de mogelijkheid bestaat dat er nog een deel komt. De spanning heeft een tandje extra bijgezet en doet je rillen naarmate het boek vordert. Verliezen zijn onvermijdelijk in dit deel, zelfs als het gaat om belangrijke personages.

Deze (tot nu toe trilogie) is in mijn ogen zeker verfilmings-waardig en doet je een beetje denken aan de hongerspelen, al voelt deze trilogie in mijn beleving intenser aan.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026135019
Pagina’s:321
Prijs: € 15,99

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.