Piek wil een kat. Maar geen gewone kat, nee, Piek wil een heel BIJZONDERE kat.
Vol verwachting gaat ze naar de beste uitvinder van het land. Hij gaat meteen aan de slag en een week later kan Piek haar bijzondere kat ophalen. En wauw, wat is hij mooi!
Piek is súpertrots op haar Superkat. Maar dan komt ze erachter dat Superkat misschien een beetje té bijzonder is. Is gewoon zijn misschien bijzonder genoeg?

Piek weet zeker dat ze een kat wil en bezoekt de beste uitvinder van het land. Ze wil een kat die nooit op de kattenbak hoeft, zo groot is dat ze erop kan rijden, die altijd doet wat Piek wil, kan praten en nog veel meer.
Na een week in spanning te hebben gezeten, breekt daar eindelijk het moment aan dat ze haar nieuwe vriend gaat ontmoeten. De kat is reusachtig groot en heeft een prachtige blauwe, roze, paarse en oranje gekleurde vacht.

Piek wil gelijk de hele buurt kennis laten maken met haar nieuwe kat, die ze Superkat noemt. Buiten willen de kinderen hem wat lekkers geven. Hij kan alleen niet eten, want als hij eet moet hij op de kattenbak en dat kan hij niet. Piek voelt zich schuldig en beseft dat het niet zo’n goede keuze was en belooft hem dat ze dit meteen laat veranderen.
Ze bezoekt de uitvinder opnieuw en laat de kat zo aanpassen dat hij kan eten en drinken. Ze maakt een hele grote kattenbak voor hem.

Superkat is heel blij, maar hij heeft last van zijn lange haren die steeds in de klit raken. Piek laat de uitvinder weer Superkat veranderen. Vervolgens blijken mensen bang voor hem, waardoor hij kleiner gemaakt moet worden. Piek blijft naar de uitvinder terugkeren en hij blijft Superkat verder transformeren, totdat hij eruit ziet als een doodgewone kat. En eigenlijk is Piek daar heel erg blij mee.

Wat je bij Superkat als eerste gelijk opvalt zijn de prachtige kleurrijke illustraties. Vooral de megagrote felgekleurde Superkat is echt een prachtig plaatje. Het huisje van de uitvinder ziet er heel creatief en gezellig uit van de buitenkant en monsterlijk creatief aan de binnenkant. Ook de illustratie waarop Piek overenthousiast in haar bed ligt te fantaseren over hoe haar kat eruit zal gaan zien, is erg leuk en fantasierijk vormgegeven. Onze kinderen zijn echt dol op de illustraties!
De kat heeft echt natuurgetrouwe houdingen en schattige grote ogen.

Het verhaal in dit kleurrijke prentenboek prikkelt gelijk al de kinderfantasie: wat als je een huisdier kan laten maken die helemaal naar je wensen aan te passen is. Wat zou je dan doen? En zou je er achteraf spijt van krijgen?

Vanuit het oogpunt van de poes zelf is het allemaal niet zo fijn, en beetje bij beetje komt het besef binnen bij Piek dat ze misschien een beetje egoïstisch was in haar keuzes. Ze luistert naar de wensen van haar kat en verandert dan ook steeds de kat zodat hij tevreden is. Zo hoor je als baasje ook met je huisdier om te gaan, dus ik vind dit heel waardevol.

Superkat is een prachtig geïllustreerd prentenboek met als moraal van het verhaal: iedereen is goed zoals hij is.

Over de auteur:
Cora Sakalli (1982) groeide op in Lekkerkerk en studeerde filosofie in Rotterdam. Na haar studie werkte ze jarenlang als adviseur in het mooie stadhuis aan de Coolsingel. Nu geeft ze filosofieles in de Rotterdamse Tarwewijk en schrijft ze kinderboeken- en verhalen. Eerder schreef Cora al het spannende 10+ boek Rennen!

Uitgeverij: Moon
ISBN: 978 90 488 6208 5
Pagina’s: 32
Prijs: €16,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.