9200000011356249

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Maar daar zal hij nooit aankomen. Want zodra hij buiten komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. dit is een test staat er in zwarte, handgeschreven letters. we hebben je vader. vertel het aan niemand. anders teken je zijn doodsvonnis. Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. En wat nog vreemder is: de kidnappers vragen geen losgeld. Langzaam wordt duidelijk dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Het gaat om Elvis.
In eerste instantie is Elvis met stomheid geslagen, maar toch gaat hij op onderzoek uit want wat als het echt waar is? Zijn vader, die het bioritme van een vampier heeft, ligt niet in bed en het lijkt er zelfs op dat hij die nacht niet thuis is geweest.
Als Elvis navraag doet op zijn werk, als Elvis imitator, blijkt dat hij al een maand niet op is komen dagen en barst van de schulden. Ook op het wedkantoor is hij al in geen weken gezien, wat vreemd is, want zijn vader is nogal gokverslaafd.
Elvis besluit de briefjes serieus te nemen op één ding na: Talisha komt verhaal halen waarom hij niet op hun afspraak verscheen en Elvis besluit haar alles te vertellen. Nog terwijl hij bezig is met zijn verhaal, krijgt hij weer een briefje. Er staat op dat hij haar moet dumpen, dat dit zijn laatste kans is om zijn vader te redden. Hij besluit op de eisen in te gaan en krijgt al snel zijn eerste opdracht.

In de dagen daarna belandt Elvis in een soort achtbaan van adrenaline en een race tegen de klok. Hij heeft steeds 12 uur de tijd om een opdracht te voltooien. Doet hij dit niet, dan tekent hij het doodvonnis van zijn vader. De opdrachten worden steeds erger, maar Elvis zet door omdat de ontvoerders afschuwelijke foto’s en filmpjes van zijn vader sturen als hij een test weigert of het net aan niet haalt. Maar wat nog veel enger is: de ontvoerders zien op de één of andere manier alles wat Elvis doet en ze horen alles wat hij zegt, waardoor hij behoorlijk paranoïde wordt.
Toch gaat Elvis tussen de opdrachten door op zoek naar zijn vader en probeert te achterhalen wie er achter de ontvoering zit. Het is nog maar de vraag of hijzelf, of zijn vader, het er levend vanaf gaan brengen.

Wat een boek! Niet alleen Elvis zit in een soort achtbaan, als lezer zit je dat ook. De spanning en actie volgen elkaar in rap tempo op en de opdrachten zijn zo bizar en soms ook morbide, dat je niets anders wilt dan de rit in één keer uitzitten. Naarmate de opdrachten heftiger worden, durf je soms niet verder te lezen, want wat als Elvis betrapt wordt of ontdekt? Gaat het hem lukken zijn vader te bevrijden door alle opdrachten goed uit te voeren? Of lukt het hem om voortijdig de ontvoerder te vinden?
Als je eenmaal bij de plot bent, wil je opgelucht ademhalen. Eindelijk is daar de ontknoping, maar schijn bedriegt. Net als je denkt alles te weten en weet hoe het gaat eindigen, word je volledig van je stoel geblazen. Alles wat je dacht te weten, blijkt een illusie te zijn en het einde van het verhaal is zo steengoed en origineel, dat dit verhaal je nog steeds bezighoudt als je het uit hebt. Kortom, Test is een absolute must-read!
Uitgever: van Holkema en Warendorf
Prijs: 18,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.