tranen-van-tataneh-voorkant-klein1

Tataneh mag van vader in de Wereldkamer helpen bij het scheppen van een nieuwe planeet. De onverdeelde aandacht die hij haar schenkt, schiet haar broer in het verkeerde keelgat en in een vlaag van jaloezie besmet hij de planeet met drakeneieren. Moeder moet eraan te pas komen om de draken in slaap te brengen en een ramp te voorkomen.

Na duizend jaar worden de moordzuchtige draken uit hun slaap gewekt door prins Abromar en magister Gatorro. Het is nu aan een handjevol helden, waaronder een blinde elf, een eekhoorn en een krankzinnige zieneres, om voor redding te zorgen. Maar of zij garantie kunnen bieden op een goede afloop?De tranen van Tataneh begint met zes verhalen met ieder hun eigen hoofdpersonen.
In de loop van het boek komen de verhalen bij elkaar en vormen het verhaal van Aedon.
In het begin is het dus ook even goed opletten en omschakelen omdat de achterflaptekst je doet denken dat het verhaal over Tataneh gaat.
Dit is niet het geval, het verhaal gaat over de wereld die Tataneh gecreëerd heeft, namelijk Aedon.
Abromar wil samen met zijn hofmagiër Gatorro de macht over heel Aedon krijgen door de tot dan toe slapende draken te wekken.
Alle inwoners en machthebbers van Aedon vechten mee in de strijd tegen prins Abromar en zijn honger naar macht over Aedon, maar klopt dat eigenlijk wel? En is de prins in de loop der jaren zelf ook niet het slachtoffer van duistere praktijken geworden?
Zieneres mérillana heeft eeuwen de tijd gehad om deze strijd tot in de kleinste detail uit te werken en tot een goed eind te brengen, maar of dit allemaal gaat lukken met zoveel eigenwijze vrouwen, machtige nukkige mannen en een gestoorde zieneres is nog maar de vraag.
Wanneer alle zes de verhalen bij elkaar komen begon het verhaal naar mijn gevoel pas echt te lopen.
Een minpuntje is dat er nog een aantal fouten in de tekst staan,maar voor de rest is het een erg leuk boek dat de spanning er tot het eind in weet te houden.

Uitgeverij; Celtica publishing
ISBN; 9491300180
Pagina’s ; 418
Prijs; € 17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.