In Koraalstad wonen de meeste flonkerende, flitsende vissen van de HELE oceaan…

… en JOPIE natuurlijk!

Jopie woont samen met zijn twee beste vrienden, een zeeslak en een krab, op hun eigen veilige zeestekkie. Ze hebben de leukste spelletjes bedacht, zoals visstoppertje en dolfijntje duiken. Elk vriendje blinkt uit in een ander spel. Jopie kan zich het beste verstoppen van iedereen in de zee, omdat hij zo blauw is als het water. Helaas vinden de tropische vissen Jopie niet goed genoeg om met hem te spelen en pesten hem zelfs. Jopie wordt hier enorm verdrietig van, maar bedenkt een tropische outfit waardoor hij eindelijk deel uit gaat maken van de tropische vissen vriendengroep.

Maar wanneer Adje Aal langskomt voor een lunch van tropische vissen is de vernieuwde Tropische Jopie de langzaamste zwemmer die erbij zit. Kan hij, met zijn staart vol versieringen, ontsnappen aan de grote bek van Adje?

In dit lekker grote prentenboek springen prachtige gekleurde vissen naar voren uit een mooie zeeachtergrond, die uit een mengeling van blauwtinten bestaat. De visjes zijn eenvoudig getekend en allemaal anders gekleurd, waardoor het een hele gezellige bonte boel wordt. Adje Aal is ook helemaal niet eng getekend voor de kleine lezer, maar toch is het duidelijk genoeg dat hij de slechterik is.
Her en der staan geluidseffecten verstopt, die de voorlezer vrolijk kan gebruiken. Je kan ook zelf veel toevoegen aan het verhaal bij het voorlezen, wat erg prettig is.
Tropische Jopie is een spannend, maar ook grappig verhaal dat kleine kinderen leert dat je eerder vriendjes maakt als je jezelf bent, dan wanneer je je anders voordoet. Daarnaast laat het zien dat Jopie ook erg moedig kan zijn en dat het juist speciaal is als je anders bent dan de rest. Een prachtige boodschap die ook helemaal waar is!
Het is ook mooi om te zien dat zijn vrienden hem trouw blijven, ook al laat hij ze in feite even vallen.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710400
Pagina’s: 32
Prijs: €14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5b62b7443646e_selected-products” products=”9200000091316930″ name=”Tropische Jopie – Jarvis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.