9200000009850617

De stoere, sexy Charley Davidson is een privédetective met een bijzondere gave: ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen. Als Charley en haar beste vriendin Cookie een vermiste vrouw gaan opsporen, blijkt alles ingewikkelder dan het in eerste instantie leek. Ondertussen wordt haar vriendje Reyes geplaagd door demonen die maar één ding willen: contact met Charley. Lukt het Charley om de vermiste vrouw terug te vinden en haar geliefden te beschermen tegen het Kwaad? (Let op! Bevat spoilers over deel 1: Eerste steen rechts).


Nu Charley erachter is gekomen dat Reyes de zoon van de duivel is, weerhoudt dat haar er niet van om tot over haar oren verliefd op hem te zijn en ze doet er dan ook alles aan om zijn lichaam te vinden om hem ze te verlossen van de demonen. Hij wil daarentegen niet dat zij hem vindt, omdat zij als Vrouw met de Zeis gezocht wordt door demonen en ze hem expres gevangen houden om haar te lokken.
Tussen de zoektocht naar Reyes’ lichaam door, probeert ze samen met haar beste vriendin een vermiste vrouw op te sporen. Dit leidt haar van de ene gevaarlijke situatie in de andere, vooral omdat het erop begint te lijken dat machtshebbers iedereen uit de weg ruimen die met deze zaak te maken heeft.
Hoe dichter Charley en Cookie bij de waarheid komen, hoe gevaarlijker het wordt.

Wat Charley tot een van de meest geweldige personages ooit maakt, is vooral haar reactie op bijvoorbeeld de inbraak van drie mannen in haar huis die haar komen bedreigen. Ze loopt langs ze heen, gaat eerst op haar gemakje koffie zetten en doet de mannen verbluft staan door op rustige en cynische wijze een praatje met ze te maken als ze eenmaal tegenover ze gaat zitten. Ook weet zij het, waarschijnlijk door haar gebrek aan angst, voor elkaar te krijgen om zich te laten ontvoeren, meerdere malen bijna vermoord te worden en zich in onmogelijke situaties te manoeuvreren. Zelf reageert ze er vooral zeer laconiek en vol zelfspot op, iets wat haar omgeving soms tot waanzin drijft.

Tweede steen links is het vervolg op Eerste steen rechts en is al net zo verslavend als zijn voorganger. Het boek is ook prima op zichzelf te lezen, maar toch raad ik aan om alle delen te lezen. Sterker nog, de serie is origineel, bezit een enorme vaart en weet zich op meerdere punten te onderscheiden, waardoor je bijna gedwongen bent om niets te missen. Op naar deel 3, wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Uitgever: Sijthoff
Prijs: 14,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.