jubileum
Als Beaufort Swan van het zonnige Phoenix naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edythe Cullen ontmoet, neemt zijn leven een spannende en angstige wending. Edythe, met haar krijtwitte huid, donkere soms gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft zij haar ware identiteit verborgen weten te houden, maar Beau is vastbesloten achter haar duistere geheim te komen. Wat Beau zich niet realiseert is dat hij zijn leven, en dat van anderen, in gevaar brengt naarmate hij haar beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat. Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.

Het beste is om het boek in twee versies te verdelen, namelijk het allereerste deel en als je het boek omdraait de Twilight jubileumeditie / Leven en dood.

Voor de Twilight-fans:
De Twilight jubileumeditie / Leven en dood is de “omgekeerde versie” van het eerste boek (Twilight) in deze serie.
Het boek alleen al is een “must have”. Het boek omkeren, om van Twilight naar Twilight jubileumeditie / Leven en dood te gaan is echt briljant gevonden. De rollen zijn dan omgekeerd en zo wordt Isabella (Bella) namelijk Beaufort (Beau). Stephenie Meyer begint haar boek met uitleg over het bonusmateriaal en waarom het niet Midnight Sun is geworden. Ze somt wat de omzettingen zijn op en legt uit waarom Charlie en Renée als enige wel hetzelfde zijn gebleven. En zo wordt je weer meegezogen in de Twilight wereld, wat begint bij het vliegveld.

Voor de lezers die “omgekeerd” beginnen en dit boek voor de eerste keer lezen:
Je hoeft niet per se eerst de andere delen eerst te lezen om Twilight jubileumeditie / Leven en dood te begrijpen. Sla alleen de omzettingen aan het begin over en begin bij het verhaal.

En dat verhaal gaat ongeveer zo:
Beaufort (Beau) Swan verhuist van het zonnige Phoenix waar zijn moeder (Renée) woont naar het regenachtige Forks om bij zijn vader (Charlie) te gaan wonen. Hierdoor kan zijn moeder meer bij haar nieuwe man (Phil) zijn. Phil is baseballspeler en verandert vaak van club, waardoor hij telkens weer moet verhuizen.

Beau maakt op de Forks High School enkele vrienden, maar het sombere weer blijft hem deprimeren. De hele situatie verandert snel wanneer hij Edythe ontmoet. Hun eerste ontmoeting verloopt moeizaam, hij krijgt minachtende blikken van Edythe en hij begrijpt maar niet waarom ze zo reageert.

Beau is nogal een kluns en brengt zichzelf ongewild een aantal keren in gevaar. Vreemd genoeg is Edythe altijd in de buurt om hem uit de nood te helpen, waardoor ze dichter naar elkaar toe groeien. Maar Beau vermoedt dat Edythe niet zomaar een gewone zeventienjarige meisje is, telkens als zij in de buurt is gebeuren er voor hem onverklaarbare dingen.

Ze leren elkaar beter kennen en Beau ontdekt dat Edythe een vampier is, die leeft van dierenbloed in plaats van mensenbloed. Zij leeft samen met zes andere ‘vegetarische’ vampiers aan de rand van het kleine stadje. Edythe is verbaasd door de manier waarop Beau het nieuws opneemt: zij had verwacht dat hij bang zou worden van haar, maar Beau oordeelt niet en aanvaardt Edythe zoals zij is. Beau en Edythe worden verliefd op elkaar.

Voor Edythe is het best moeilijk om bij Beau in de buurt te zijn, dit komt omdat hij zo lekker ruikt. Edythe zou ook niets liever willen dan van zijn bloed te drinken, maar dan zou Beau uiteraard sterven en zo zou ze ook nog eens de liefde van haar leven verliezen. Voor Beau is het ook niet eenvoudig, zolang hij bij Edythe in de buurt is , is hij namelijk voortdurend in gevaar. Het gevaar geldt niet alleen voor hem, maar ook voor zijn familie.

De situatie wordt alleen maar moeilijker als Beau bedreigd wordt door een vampier die zich wel voedt met mensenbloed en zijn zinnen op Beau heeft gezet. Edythe probeert hem te redden, maar komt ze op tijd?

Met de Twilight Saga is mijn boekenliefde begonnen. Dus het Twilight jubileumeditie / Leven en dood moest ik gewoon hebben. Het boek alleen al vind ik super mooi. Ook het omkeren van het boek, en de kleine veranderingen qua kleur op de kaft vind ik briljant gevonden.
Bewust heb ik niet eerst deel 1 gelezen, maar ben gelijk in het herschreven deel begonnen. Ik wilde het boek lezen zoals het is. Gelijk al bij de eerste bladzijde zit je weer in het verhaal, is net of je de deur opendoet en verder gaat. Je ziet alles weer voor je, het huis van Charlie, de school, de Cullens en ga zo maar door.
Alleen nu zijn de rollen dus omgedraaid en is Bella Beau en Edward is Edythe, dat was in het begin wel even schakelen. Maar ook dit boek pakt je weer net zo snel als al de andere boeken van Twilight.
Je leest, en je blijft maar lezen maar op het moment dat je merkt dat je het boek bijna uit hebt, ga je langzamer lezen, om maar zo lang mogelijk te genieten van dit boek. Ik vind het zeker een aanrader, en echt een “must have” voor de Twilight fans. Het was gewoon weer heerlijk om even in die wereld te zijn en dat verhaal ‘opnieuw’ te beleven. Voor de beginnende lezers, ga het zeker lezen. Eigenlijk ben ik stiekem best een beetje jaloers op jullie , want jullie kunnen de Twilight sage daarna nog helemaal lezen.

Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum
ISBN: 978 90 00 34188 7
Aantal pagina’s: 382
Prijs: € 20,00

[bol_product_links block_id=”bol_569b395172445_selected-products” products=”9200000049805407,9200000049819902″ name=”Twilight jubileumeditie / Leven en dood – Stephanie Meyer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.