In de balletwereld vormen de Nederlandse Mischa en de Russische Nikolaj een beroemd droompaar. Het auto-ongeluk waarbij hun dochtertje om het leven is gekomen, lijkt hen nog dichter bij elkaar te hebben gebracht. Maar dan breekt er brand uit in het huis waar ze tijdelijk wonen. Mischa en Nikolaj overleven het vuur, maar liggen beiden met zware verwondingen in het ziekenhuis. Als de politie de brand onderzoekt, wordt duidelijk dat deze is aangestoken. Het geluk van het danspaar blijkt niet meer dan een zorgvuldig geconstrueerde leugen. Mischa beschuldigt Nikolaj ervan de brand te hebben gesticht. Op zijn beurt beweert Nikolaj dat Mischa hem wil vermoorden. Wie van de twee spreekt de waarheid? En wie liegt?

Het beroemde danspaar Mischa de Kooning en Nikolaj Ivanov worden wakker in het ziekenhuis, waar ze zijn opgenomen nadat in hun tijdelijke woning brand is uitgebroken.
Inspecteur Waanders onderzoekt de oorzaak van de brand. Mischa en Nikolaj beschuldigen elkaar van brandstichting. Het is duidelijk dat het huwelijk van de twee geen sprookjeshuwelijk is. Ze haten elkaar. Blijkbaar zijn ze zelfs niet naar elkaar toe gegroeid ná het overlijden van hun dochtertje. Aan Waanders de moeilijke taak om uit te zoeken wat de oorzaak is van de brand. Want het is overduidelijk dat één van de twee echtelieden liegt…

Wat een heerlijke en aangename verrassing is Vonk!
De twee hoofdpersonages, Mischa en Nikolaj zijn subliem neergezet. Door middel van flashbacks kom je steeds meer te weten over hun huwelijk, de leugens en de achtergrond van beiden.
Terpstra heeft een heerlijke schrijfstijl, door de korte hoofdstukken leest het boek gemakkelijk. Nu heb ik niet zoveel verstand van ballet, maar het is duidelijk dat ze zich goed ingelezen heeft. Het verhaal is geloofwaardig, kan me heel goed voorstellen dat je alles doet om aan de top te komen.
En daarbij nog een huwelijk in stand proberen te houden, dat gebaseerd is op dun ijs…
Je wordt meteen het verhaal ingezogen door de sterke personages en constant op het verkeerde been gezet. De spanning blijft maar stijgen. En dan eindigen met een ijzersterk plot…fenomenaal!

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Ze debuteerde in 2009 met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Thriller Award.
Haar laatste thrillers Anders en Samen worden ook uitgegeven in Duitsland en Frankrijk.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789403118802
Aantal pagina’s: 288
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b727fc9505aa_selected-products” products=”9200000093037962,9200000092035815″ name=”vonk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.