Yummy
Dit kookboek barst van de moderne klassiekers, heerlijk om te maken voor je vrienden en familie (en om te eten).

Easy
Voor de recepten heb je genoeg aan de alledaagse ingrediënten uit je koelkast, vriezer of voorraadkast.

Quick
Alle gerechten zet je binnen 30 minuten op tafel.

Veel gezinnen hebben vaste gerechten waar iedereen dol op is, waardoor het moeilijker wordt om uit die routine te stappen. Met Yummy, Easy, Quick helpt Matt Preston – de charismatische Australische voedselcriticus uit MasterChef – je creativiteit te stimuleren met moderne klassiekers vol smaak. Bovendien combineer je verse ingrediënten met ingrediënten uit je voorraadkast, koelkast of diepvries. In het register kan je makkelijk zoeken naar een gerecht dat past bij de gelegenheid, budget, tijdschema en zelfs gerechten gecategoriseerd op ‘zo min mogelijk afwas’.

Naast de 127 gerechten geeft Preston je de ins en outs van de keuken; handige tips over het perfect bereiden van droge pasta’s en rijstsoorten, wat je allemaal kunt frituren, het plezier van een goed georganiseerde voorraadkast en hij lost diverse dinerdilemma’s voor je op.
Alsof de recepten en deze waardevolle lessen nog niet genoeg zijn, somt hij o.a. ook de 10 perfecte rijscombi’s, 9 ovenschotels die je absoluut moet maken en 20 interessante manieren om een gepocheerd ei te eten voor je op. Daarnaast leer je o.a. ook mayonaise en een zeer verslavende ananasketchup (in verrassend weinig tijd) te maken.

Boven elk gerecht staat duidelijk het aantal minuten bereidingstijd vermeld, zodat je planning niet kan mislukken. Op één gerecht na kosten de gerechten 20 a 30 minuten van je tijd, behalve de uitzonderingen waarbij je ze daarna een aantal uur in de oven zet, de door Preston de ‘zet in de oven en relax’ gerechten genoemd.
Preston deelt verspreid in het boek veel suggesties om te variëren met recepten en ingrediënten, zodat je nooit meer een smoesje hebt om restjes weg te gooien. Wat ik vooral geweldig vind zijn de 44 ideeën voor eten uit een kom, de zogeheten ‘bowls’ die overal ter wereld op dit moment een hit zijn.

Ook voor vegetariërs is in feite het hele boek te maken. De vegetarische kipstukjes die ze tegenwoordig maken zijn net zo goed als het origineel en kan je gerust gebruiken om de kip mee te vervangen. Preston heeft ook 46 vegetarische gerechten opgeschreven. Deze vind je snel terug in het maaltijdideeën register. Hij heeft ook gesorteerd op budget, daaronder staan 45 gerechten voor de kleine portemonnee. Tevens staan er tientallen gerechten op die je de volgende dag kunt opwarmen voor de lunch, rubs en marinades en een groot scala aan gerechten voor restjes.

Wij hebben een aantal gerechten gemaakt en wat tips geprobeerd en het is inderdaad zoals de titel al doet vermoeden; Yummy, Easy en Quick! Ook de recept titels zoals de ‘Vier spiezen der Apocalyps,’ en ‘De non in jarretels’ laten de creativiteit van de gerechten en de passie die erin gestoken is goed zien. Ik raak niet uitgepraat over dit mooie dikke kookboek, maar ik zal toch eens moeten stoppen.

De vormgeving is stoer, gezellig en creatief. Met smakelijke foto’s en prachtige kleurencombinaties. Het is eigenlijk al gelijk te zien dat Preston dit kookboek met grote zorgvuldigheid en passie in elkaar heeft gezet met zijn team. Ik zal Yummy, Easy, Quick er nog wekelijks bij pakken en zit dan ook eigenlijk nu al te uit te kijken naar een volgende kookboek van deze charismatische kok.

Yummy, Easy, Quick is een gezellig kookboek door een thuiskok voor thuiskoks. Het bevat een schat aan informatie en persoonlijke teksten, waardoor je het gevoel krijgt dat je bij Matt Preston in de keuken staat!

Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021572901
Pagina’s: 287
Prijs: €25,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d2725f6e0bef_selected-products” products=”9200000107637974″ name=”Yummy, Easy, Quick – Matt Preston ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.