Print

30 oktober t/m 2 november in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord

Van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november vindt de Affordable Art Fair Amsterdam plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers vinden op de Affordable Art Fair werk van opkomende talenten en bijzondere collecties van galeries. En dat voor een aanschafprijs tussen de € 100,- en € 6.000,-. Het toegankelijke, betaalbare karakter van de beurs verlaagt de drempel van het kunst kopen. 65 nationale en internationale galeries exposeren dit jaar hun collecties, waaronder Galerie Pien Rademakers, Jaski Art Gallery en Wanrooij Gallery. Ook galeries van ver buiten Europa weten de Affordable Art Fair te vinden. Zo zijn er galeries uit Korea, Hong Kong, Singapore, Australië en de Verenigde Staten.

Affordable Art Fair 2014 - 2
LAB Project Space

De bovenverdieping van de Kromhouthal staat in het teken van LAB Project Space, een creatieve en inspirerende ruimte ingericht met werk van jonge talenten die onlangs zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies. Aan een van deze aanstormende talenten wordt tijdens de beurs de Fueled By LeasePlan-award uitgereikt. Bezoekers kunnen hiervoor een stem uitbrengen op hun favoriete kunstenaar. Behalve voor werk van aanstormend talent, kunnen bezoekers ook terecht in LAB Project Space voor inspirerende lezingen en Art Talks.

Get Naked Get Free Get Painted met Selwyn Senatori
Tijdens de Affordable Art Fair staat kunstenaar Selwyn Senatori in een aparte ruimte in de Kromhouthal om naakt poserende vrouwen na te schetsen. “Naakt poseren heeft niets te maken met sexualiteit, maar met het durven erkennen, accepteren en bewust worden van je lichaam”, aldus de kunstenaar. Op de laatste dag van de beurs, zondag 2 november, worden de schetsen tentoongesteld in de ruimte waar ze gemaakt zijn. Selwyn vraagt hiermee aandacht voor en bewustwording van de noodzaak van borstkankeronderzoek. De actie is een samenwerking tussen de Affordable Art Fair, Selwyn Senatori en Pink Ribbon en vormt een gewaagde afsluiting van de Borstkankermaand.

AAF At Night
Op donderdag 30 oktober wordt AAF At Night georganiseerd. Van 18.00 tot 21.30 uur zijn er hapjes, drankjes, muziek en leuke evenementen voor alle bezoekers. De avond is speciaal bedoeld om bezoekers met elkaar en met de kunst te verbinden onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Take the stuffing out of the stuffiness!

Over de Affordable Art Fair
Vijftien jaar geleden bracht de Schot Will Ramsay een nieuw concept op de markt om hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar te maken. De Affordable Art Fair-formule sloeg in als een bom en is inmiddels een fenomeen in de ‘capitals of the world’. Sinds de lancering in 1999 hebben wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen de kunstbeurs bezocht en is in totaal meer dan 185 miljoen euro aan kunst verkocht. Inmiddels wordt de Affordable Art Fair in maar liefst 14 steden, verspreid over vier continenten, georganiseerd. In Nederland vindt de beurs sinds oktober 2006 jaarlijks plaats in Amsterdam. In april 2014 vond de eerste editie in Maastricht plaats. Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van € 6.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd. De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars. Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

www.affordableartfair.nl/amsterdam
www.twitter.com/AAFNETHERLANDS
www.facebook.com/AAFNETHERLANDS

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.