Print

Tiende editie toegankelijke kunstbeurs trekt 9.800 bezoekers

Van 16 tot en met 19 april vulden bijna 40 nationale en internationale galeries de Tapijnkazerne in Maastricht met originele hedendaagse kunst. De Limburgse hoofdstad stond vier dagen lang in het teken van de tiende editie van de Affordable Art Fair in Nederland. De toegankelijke beurs voor betaalbare kunst trok 9.800 bezoekers, een stijging van ruim 30% ten opzichte van de eerste editie in Maastricht vorig jaar.

Affordable Art Fair Maastricht
Beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk kijkt terug op een succesvolle editie: “De stad kleurde volledig roze dankzij de fijne samenwerking met onze partners in Maastricht. We merken dat steeds meer mensen in Maastricht en omstreken de Affordable Art Fair leren kennen, wat zich onder andere uit in een aanzienlijke groei van het bezoekersaantal. Dit belooft veel goeds voor volgend jaar!”

Voor in de agenda
Van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november 2015 strijkt de Affordable Art Fair neer in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord

Over de Affordable Art Fair
Vijftien jaar geleden bracht de Schot Will Ramsay een nieuw concept op de markt om originele hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar te maken. De Affordable Art Fair-formule sloeg in als een bom en is inmiddels een fenomeen in de ‘capitals of the world’. De Affordable Art Fair wordt in maar liefst 15 steden, verspreid over vier continenten, georganiseerd. In Nederland vindt de beurs sinds oktober 2006 jaarlijks plaats in Amsterdam. In april 2014 vond de eerste editie in Maastricht plaats. Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van € 6.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd. De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars. Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

www.affordableartfair.com
Facebook
Twitter

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.