Foto: Michel Saive
Foto: Michel Saive

Na het succes van vorig jaar presenteert Paleis Soestdijk ook dit jaar weer de Zomeravond Cinema, een buitenbioscoop in de paleistuin. Van 20 t/m 22 augustus is er elke avond een andere film te zien, waaronder op vrijdagavond de eerste vertoning – buiten een reguliere bioscoop – van het nieuwe kostuumdrama The Kings Gardens met Alan Rickman en Kate Winslet. De tuin van Paleis Soestdijk is ontworpen door Zocher (eveneens tuinarchitect van het Vondelpark) en is aangelegd in Engelse landschapsstijl met kronkelende paden, doorkijkjes, uitzichtpunten en een grote vijver. Dit maakt Paleis Soestdijk een bijzondere en sfeervolle locatie om te genieten van een film in de zomerse openlucht.

Filmprogramma

Soestdijk 2
Donderdagavond 20 augustus gaat Zomeravond Cinema pittig van start met de film Soof. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Chantal Janzen schitteren in dit culinair en komisch hoogstandje van de Nederlandse filmwereld. Soof is gelukkig met man, kids en baan als zelfstandig cateraar, maar heeft steeds meer last van ‘is-dit-alles’-gevoelens. Wat tot de nodige tragikomische (relatie-)verwikkelingen leidt! Soof is gebaseerd op de Volkskrant columns van Sylvia Witteman en zeer herkenbaar. Hoofdrolspeelster Lies Visschedijk speelt de rol van haar leven; Soof biedt zowel voor mannen als vrouwen een geslaagde avond uit!

Vrijdagavond 21 augustus presenteert Paleis Soestdijk met trots The Kings Gardens. Dit gloednieuwe kostuumdrama met Alan Rickman en Kate Winslet ging 18 juni 2015 in première; alleen Paleis Soestdijk heeft de eer de film al te mogen vertonen buiten de reguliere bioscopen om. Alan Rickman speelde eerder glansrollen in Harry Potter en Love Actually en nam deze keer zelf plaats in de regisseursstoel. Golden Globe winnares Kate Winslet (The Reader, Titanic) speelt een onconventionele landschapsarchitecte, in een paleiswereld vol intriges en verraad. Een prachtige film welke zich grotendeels afspeelt in de tuinen van Versailles, vertoond in een van de mooiste landschapstuinen van Nederland; gegarandeerd een memorabele avond!

Zaterdag 22 augustus eindigen we met Samba. Na het succes van de film Intouchables bewijzen regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledanoe, samen met het uitzonderlijk acteerwerk van acteur Omar Sy, een ijzersterk team te zijn: Samba is onbetwist de feelgood-movie van 2014. Samba weet het succes van Intouchables te evenaren: ook nu ontmoeten Parijzenaars uit verschillende milieus elkaar om het beste uit zichzelf te halen en spelen de hoofdrolspelers de sterren van de hemel. Reden te meer om deze film in stijl – onder de sterrenhemel – te komen bekijken!

Soestdijk 1
Geniet van een hapje en een drankje

Aan de vijverrand van de Paleistuin worden de films vertoond op een van de grootste ‘airscreens’ van Europa. Vanaf 18.00 uur is de tuin open en kunnen bezoekers het zich gemakkelijk maken met zelf meegebrachte kleedjes of stoelen. Het is ook mogelijk om een VIP-arrangement te boeken bestaande uit een diner in de Oranjerie, ontvangst- en pauze arrangement op het balkon van Juliana en Bernhard en een gereserveerde stoel.

Logo paleis soestdijk

Toegang en tickets
– Tuinen open vanaf 18.00 uur, aanvang film 21.00 uur.
– Toegangsprijs 15 euro p.p., verkrijgbaar via de website.
– VIP arrangement 39,95 euro p.p., verkrijgbaar via de website.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.